banner564

“Bakıcı değil eğitmeniz”

Dört İşlem’de, her yaş grubuna göre programlar ayrı ayrı hazırlanıp, çocukların eğitimine sunuluyor

“Bakıcı değil eğitmeniz”
banner598

Ufuk ÇAĞA

Lefkoşa’nın Küçük Kaymaklı Bölgesindeki Dört İşlem Eğitim Merkezi Kreş ve Anaokulu, 0 – 5 yaş grubu çocukların her yönden doğru yetişmelerini sağlamak için faaliyetlerini sürdürüyor.

2006 yılından beridir eğitim hizmetinin içerisinde yer alan bu okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen programlar doğrultusunda eğitimlerine devam ediyor. Ancak oldukça faal bir eğitim programına sahip olan Dört İşlem Eğitim Merkezi Kreş ve Anaokulu, miniklerin duygusal, fiziksel ve zihinsel gelişmlerini destekleyici oyunlarla da miniklerin her yönden gelişimine katkı koyuyor. Çok deneyimli eğitmenlere sahip olan bu okulumuzda normal dersler yanında çocuklara           İngilizce, yoga, modern dans, seramik, müzik ve folklor eğitimleri de veriliyor. Yapılan tüm eğitimlerde her yaş grubuna göre programlar ayrı ayrı hazırlanıp, çocukların eğitimine sunuluyor.

 

Biz bakıcı değiliz

Okuldaki yöneticiler kendilerinin eğitmen olduğunu ve görevlerinin çocuk bakıcılığı olmadığını belirterek, miniklerin evde başlayan eğitimlerinin devamını yapan ikinci ayağız dediler. Miniklerin 0 – 6 yaşları arasındaki eğitimlerinin çok dikkatli yapılması gerektiğine inanan bu okulumuz, bu nedenle aktarılan her bilginin iyice değerlendirilip çocuklara verilmesinin önemine dikkat çektiler. Okul olarak, bu yaşlardaki çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimlerine doğru katkılar yapıyoruz diyen okul yönetimi, “böylece miniklerin ilerde sosyal birer birey olmalarına yardımıc oluyoruz” şeklinde konuştular.

 

Çok hareketli bir okul

Dört İşlem Eğitim Merkezi Kreş ve Anaokulunda normal dersler haricinde, çocukların gezerek, görerek ve yaparak eğitimleri konusuna da çok önem veriliyor. Doğa sevgisi için ağaç dikme, hayvan sevgisi için barınak gezisi, itfaiye, Büyük Han, Bandabuliya ve Müzelere yapılan ziyaretlerle çocuklar birçok bilgiyi yerinde görerek, yakından inceleyerek ve bizzat yaparak öğreniyorlar. Yine diş doktoru ve kulak, burun, boğaz doktoruna yapılan ziyaretle miniklerin beyaz önlüklülerden korkmamaları sağlandı. Son derece hijyenik ve tam donanımlı olan mutfakta çocuklara çeşitli sebze ve meyvelerin tanıtımları da verilen eğitim hizmetleri arasında yer alıyor. Kısacası verilen tüm eğitimlerle çocukların her yönden dört dörtlük yetişmelerine çaba harcanıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 04:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473