banner564

Sanat buluşması

‘Dünya Ressamlar Günü’ dolayısıyla mesleğe gönül verenler biraraya geldi

Sanat buluşması
banner598

   Türkiye'nin farklı illerinden ve Azerbaycan'dan gelen ressamlar, "Dünya Ressamlar Günü" dolayısıyla resme gönül verenlerle resim yaptı. 

   Anse Mobilya ve Dekorasyon Merkezi'nde kurulanRessamlar Sokağı'nda bir araya gelen 30 civarında ressam, deneyimlerini amatör ressamlarla paylaştı, meraklı bakışlar altında tuvallerini renklendirdi.

   Dokuz  yıl önce bugünü "Dünya Ressamlar Günü" ilan eden ve hem yurt içi hem dışındaki etkinliklerle ressamları halkla buluşturan "Çoban Ressam" Süleyman Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Halkla olmaya çalışıyoruz çünkü halkın içine girmeyen, doğaya çıkmayan ressam başarılı olamaz" dedi.

   Şahin, Dünya Ressamlar Günü'nün dünya çapında kabul edileceğine inandığını ve bu nedenle Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütüne (UNESCO) başvurduğunu da hatırlattı. 

"Ressamları yüz yıllarca unuttular" diyen Şahin, "İnanıyorum ki Dünya Ressamlar Günü bir gün bütün dünyada kutlanacak ve böylece sanatçıların sorunları da gündeme gelecek" diye konuştu.

 

Savaşların bitmesi için sanat

 

   Fırça kullanmadan, parmaklarıyla yaptığı resimlerle tanınan ressam Memik Kibarkaya da bir ülkede savaşların bitmesinin ancak sanatçıların çoğalmasıyla mümkün olduğuna inandığını ifade etti. 

Dünya Ressamlar Günü sayesinde ressamlar ve resim sanatını gündeme gelmesinin önemini vurgulayan Kibarkaya, "Sanatta gelişmemiz için sanatçılara da destek verilmesi lazım" değerlendirmesinde bulundu.

    Azerbaycanlı ressam Nevai Metin Memmedoğlu ise iki yıldır Azerbaycan'da bugünün kutlandığını bildirerek, "Önemli olan bir olmak, biz de bunun için bir araya geldik" ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 04:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474