banner564

Belediyeye göz dağı

Zeytinburnu’nda, site duvarlarının yıkılmasına ve ağaçların sökülmesine tepki gösteren bölge sakinleri eylem yaptı

Belediyeye göz dağı
banner598
Zeytinburnu  Merkezefendi Mahallesi'ndeki sitede oturan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Cevizlibağ'daki Zeytinburnu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü önüne geldi.  Ellerinde "Başkan Murat Aydın yaşam alanımızı öldürme", "Yaşam hakkımız gasp edilemez", "Sitemiz rant alanı değildir", "Sitemizi peşkeş çektirmeyeceğiz" yazılı döviz ve pankartlar taşıyan site sakinleri, çeşitli sloganlar attı. 

“Projeye uygun değil”
Site sakinlerinden Sadi Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, yıkımın sitenin projesine uygun olmadığını kaydetti. Sitenin sadece yaşam alanı olarak kalmasını istediklerini belirten Yıldırım, "Burası vatandaşlarımızın yıllardır oturdukları nezih bir site. Belediyenin yapmak istediği, sitenin dört tarafını açmak. Sitenin etrafı açılırsa burası mahalle olacak. Hırsızlık artacak ve güven ortamı azalacak. Buraya rezidans yapmak istediklerini biliyoruz" diye konuştu. Sitenin arka bahçesinin yıkılmasını istemediklerini belirten site sakini Ezgi Atakan ise "Belediyenin haksız yıkım girişimi dün site sakinlerinin haklı başvurusuyla geçici de olsa durdu. Herkesi burada haklarını aramaya çağırıyorum" dedi.

Oturma eylemi yaptılar
Açıklamanın ardından tramvay yolundan yürüyen grup, 15 dakika oturma eylemi yaptı. Bu nedenle tramvay seferleri bir süre çift yönlü olarak aksadı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473