banner564

Tarihi süreçten geçiliyor

Tarihi Sümela Manastırı'nda 88 yıl aradan sonra beşinci kez Hristiyan Ortodokslar tarafından ayin yapıldı

Tarihi süreçten geçiliyor
banner598
   Trabzon'un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'nda Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönettiği ayin yaklaşık 2 saat sürdü. Ziyaretçiler ayine gelmek için manastıra ulaşan patika yoldan bir süre yürüdü.
   Bartholomeos, Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'nda düzenlenen ayinde yaptığı konuşmada, 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçimine değinerek, "Bu hafta devletimizin zirvesinde önemli gelişmeler yaşanmaktadır" ifadesini kullandı.
  İlk kez halk oyuyla seçilen 12. Cumhurbaşkanının ay sonunda göreve başlayacağını anımsatan Bartholomeos, "Yine 12 yıl sonra, yine bir başbakanımız görev alacak. Hep birlikte tarihi süreçlerden geçmekteyiz. Tüm bu gelişmelerin halkımıza hayırlı olmasını dileriz. Bu vesileyle seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiyi candan kutluyoruz. Yoğun ve uzun siyasi yaşantısında halkın oyuyla seçildiği bu güzel makamda başarılı olmasını diliyorum" diye konuştu.
    Bartholomeos, ay sonunda görevi sona erecek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de hizmetlerinden dolayı teşekkür edip, güzel bir gelecek diledi.

“Sümeleye zarar veremeyecekler”
   Bartholomeos, bu güzel mekanın, yüzyıllar boyunca milyonlarca inançlı insanın ibadet yeri olduğunu da ifade ederek, şunları kaydetti:
    "Sümela adeta bu doğa harikası içinde kendisini korumuş ve bugünleri beklemiştir. Üzülerek tespit ediyoruz ki Sümela'nın kutsallığını, birgün önemini hatta inancımızı rencide edebileceğini düşünen bazı kişi veya gruplar, bu yönde uğraşı içindedir. Tarihi bilgiden, kültür mirası değerlerinden ve insan saygısından yoksun bu çevreler Sümela'ya zarar veremeyeceklerdir. Maçka ilçesinin bu nadide zirvesi, Türkiyeli, Yunanlı, Rus, Ukraynalı, Polanyalı, Gürcü ve milyonlarca Ortodoksun dualarını birleştirmektedir." 

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474