banner564

Bu acı dinmez

Soma'da maden faciasının yıldönümünde aileler şehitliğe akın etti

Bu acı dinmez
banner598
Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan maden faciasının yıldönümünde, acılar bir kez daha tazelendi. Türkiye'ye tarihinin en büyük acısını yaşatan, 301 madencinin şehit olduğu facianın yıldönümünde Soma karalar bağladı. Şehit yakınları, sabah ilk olarak, 39 madencinin bulunduğu Soma Maden Şehitliği ile Türk bayrağı ve madenci feneri kullanılarak yapılan anıt mezarlığa akın etti. Acılı aileler, yakınlarının mezarları başında Kur'ân okudu, dua etti, siyah mermerden yapılan mezar taşlarını sildi.

“Bizim acımızı kaçak saraylarda yaşayanlar bilmez”
Şehit madenci Uğur Çolak'ın babası İsmail Çolak, "Tam bir yıl oldu, ilk günkü gibi acılarımız halen devam ediyor." diyerek duygularını ifade etti. Kendilerinin bir yıldan beri çektiği acıları hükümetin bilemeyeceğini söyleyen Çolak, "Onu ancak bizim gibi evlat acısı yaşamış insanlar bilir. Bunu altın varaklı bardaklardan su içenler bilmez, kaçak saraylarda oturanlar bilmez, bunu ancak biz biliriz biz. Biz adalet istiyoruz.” dedi. 

“Hasretimiz arttı”
Şehit madenci Ali Çifitçi'nin eşi Sibel Çifitçi de geçen bir yılda hayatlarında değişen tek şeyin acılarının, özlemlerinin, hasretlerinin daha da artması olduğunu söyledi. Çifitçi, "Hayatımızda ne değişebilir ki? Bizim istediğimiz adalet, başka bir şey istemiyoruz. Adalet, adalet, adalet. Şehitlerimiz yattığı yerde rahat uyusunlar. Ellerini kollarını sallayarak gezmesinler, yukarıdan başlayıp aşağıya kadar sorumlular cezalandırılsın. Gelsinler, bizim önümüzde ifadelerini versinler, biz onu istiyoruz ama can güvenlikleri yokmuş. 301'in can güvenlikleri neredeydi? Onlar oradan yanarak çıktılar. Alev yoktu da bu şehitler neden yandı çıktı? Çoğu arkadaşımız, eşlerini bile göremedi. Sadece adalet istiyoruz, cezalarını çeksinler." diyerek eşinin mezarı başında dua etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474