banner564

Osmanlı’nın tedavi yöntemleri anlatılıyor

Sultan 2. Bayezid Külliyesi'ndeki Sağlık Müzesi, yenilenen canlandırma ve kompozisyonlarıyla ziyaretçi kabulüne başladı

Osmanlı’nın tedavi yöntemleri anlatılıyor
banner598
Edirne'deki Sultan 2. Bayezid Külliyesi'nde bulunan Sağlık Müzesi, yenilenen canlandırma ve kompozisyonlarıyla ziyaretçi kabulüne başladı. Külliyenin bahçesinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Osmanlı'nın Selçuklu'nun mirasını, Türkiye Cumhuriyeti'nin de Osmanlı'nın mirasını devraldığını söyledi. 
Batı'nın akıl hastalarını tecrit ettiği dönemde Osmanlı'nın akıl hastalarını tedavi ettiğini belirten Şahin, Sultan 2. Bayezid'in 400 yıldır yaşayan bir eser bıraktığını ifade etti. 
İbadethane, tıp araştırma merkezi, imalathane ve doktor yetiştiren merkezlerin yapıda bir arada olduğunu aktaran Şahin, şöyle devam etti: 
"Halk tabiriyle 'ruh ve sinir hastalıkları hastanesi' diyelim. Bu hastanede nice doktorlar yetişti. İşte hepiniz bilirsiniz Mazhar Osman da burada doktorluk yapmıştır. Burada başhekimlik yapmış o büyük insan da buradan Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne atanmıştır. İşte Osmanlı burasını 4 yılda inşa etmiş. Üç Şerefeli Camimiz üç yılda yapılmış ve Osmanlı'nın ilk kubbeli camilerindendir. O camiyi biz 17 yılda onarımını yaptık. Osmanlı'nın güçlü olduğunu görüyoruz." 
Şahin, önemli bir sosyal sorumluluk projesini yerine getirdiği için Abdi İbrahim firmasına da teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474