banner564

Büyük şok

Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde olan Erdoğan Toprak , Murat Özçelik, Saliha Sera Kadıgil ile eski milletvekili Zeki Eker PM'ye giremedi

Büyük şok
banner598
CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda Parti Meclisi (PM) seçimlerinin resmi olmayan sonuçları açıklandı. Seçimlerde en fazla oyu 665 ile İstanbul Milletvekili İhsan Özkes aldı. Divan Başkanı Engin Altay, 60 kişilik Parti Meclisi listesindeki 8 ismin Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan seçildiğini hatırlattı. Altay, 52 kişinin onaylandığı PM seçimlerinde bin 218 delegeden, bin 121'inin oy kullandığını bunlardan 976'sının geçerli olduğunu açıkladı. Altay, oylardan 145'inin geçersiz sayıldığını belirtirken, cinsiyet ve gençlik kotası nedeniyle listenin değişebileceğini, kesin sonuçların ise Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından bugün açıklanacağını söyledi.
Kılıçdaroğlu'nun listesinden 4 kişi pm'de yer almadı
Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun listesinde olan Türkiye'nin ilk Kamu Güvenliği Müsteşarı Büyükelçi Murat Özçelik 53. sırada 324 oy alırken, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak 59. sırada 297 oyda kaldı. Yine listede bulunan Saliha Sera Kadıgil ile eski milletvekili Zeki Eker PM'ye giremedi. Kılıçdaroğlu'nun "Birlik ve Kardeşlik Listesi"nde Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı ile Faruk Loğoğlu yer almamıştı.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2014, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473