banner564

CHP’de kazan kaynıyor

Cumhurbaşkanı seçiminin ardından harekete geçen muhalif vekiller, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na istifa ve kurultayı toplama çağrısı yaptı

CHP’de kazan kaynıyor
banner598
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Haraket Partisi’nin (MHP) çatı aday olarak desteklediği Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yüzde 38.4 oy alması ana muhalefet partisinde tartışmalara yol açtı. Milletvekilleri Emine Ülker Tarhan, Süheyl Batum, Birgül Ayman Güler, İsa Gök, Nur Serter ve Dilek Akagün Yılmaz basın toplantısı düzenledi. Milletvekilleri adına açıklamayı yapan Emine Ülker Tarhan, seçim sonuçlarını 'fiyasko' olarak nitelendirerek, "İkinci tura taşıyabileceğimiz seçimi ilk turda kaybettik... CHP başkası gibi olmaya çalışıp kaybetti... Sayın Genel Başkan ve ekibi demokrasilerde yeri olmayan sadece seçmeni suçlamaktan vazgeçip, makamdan çekilme ve kurultaya gitme olgunluğunu göstermelidir" dedi.

"Cumhurbaşkanlığı armağan edildi" 
Türkiye'de ilk kez halk oyu ile gerçekleşen cumhurbaşkanı seçimlerinde yönetimler aksini söylese de muhalefetin ağır bir yenilgi aldığını ifade eden Tarhan, "Recep Tayyip Erdoğan'ın gezi ve ardından ortaya çıkan yolsuzluklar, dış politika tercihleri ve benzeri konularla yıpranmış olan bu süreçte aday tercihi ile ne yazık ki cumhurbaşkanlığı kendisine armağan edilmiştir" diye konuştu.

İstifa ve kurultay çağrısı 
Yapılması gerekenin hızlı bir şekilde kapsayıcı, kitlesel, ilkeli yeni bir toplumsal muhalefet dinamiği geliştirmek olduğuna işaret eden Tarhan, şunları kaydetti:
"CHP'nin programından sürekli ödün verilerek sürdürülen bu muhalefet anlayışında artık sona gelinmiştir. Şu kesindir, CHP başkası gibi olmaya çalıştı ve kaybetti. Ya kendini kandırmaya devam edecek ya da yeni bir yol seçecektir. Sayın Genel Başkan ve ekibi demokrasilerde yeri olmayan sadece seçmeni suçlamaktan vazgeçip makamdan çekilme ve kurultaya gitme olgunluğunu göstermelidir. Makamdan çekilme ve kurultaya gitme erdemini göstermelidir. Bu umutsuzluk ve kaybetme döngüsü artık kırılmalıdır."

Yanıt Tezcan’dan
Bu arada, muhaliflerin çağrısına parti yönetimindne ilk yanıt, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'dan geldi. "Parti tabanı kurultay istemiyor" ifadesini kullanan Tezcan, "586 imzayı toplayabilirlerse kurultay çağrısı yapılabilir" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 09:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sevil sezer
Sevil sezer - 3 yıl Önce

Karantina insanların en karanlık duygularına hitap eden umutsuzluğa iten caresiz insan kitlesi yaratan devletlerin ekonomileri dip yaptıran kara delik haline getiren rotasız bir yaşamın icinde yok oluş biraz değil artık gözümüzü kocaman açalım diğerülkeler ne yapıyor

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474