banner564

Emekleri boşa gitti

Burnundaki piercingi yüzünden YGS’ye alınmayan Elif Sivarioğlu isimli öğrenci dava açmaya hazırlanıyor

Emekleri boşa gitti
banner598
Muğla Fethiye'de burnunda piercing (septum) takılı olan Elif Sivarioğlu, geçen hafta sonu yapıla sınava alınmadı. Genç kız, kromdan olan piercingin burnu ile kaynaştığını ve ameliyatla ancak alınabileceğini, belirten doktor raporuna rağmen sınav görevlilerini ikna edemedi. Bir yıllık çalışması boşa giden Sivarioğlu, durumu yargıya taşımaya hazırlanıyor.
Pazar günü sabahın erken saatlerinden itibaren sınava girecekleri okula giden adaylar polis kontrolünde içeri alındı. Ancak, Fethiye'de burnunda piercing takılı olan Elif Sivarioğlu, bu kontrolü bir türlü geçemedi. Elif Sivarioğlu, 4 yıl önce yaşadığı Viyana’da burnuna gençler arasında moda olan kromdan yapılma piercing taktırdı. Krom olan septumun iki ucu geçen 4 yıl içerisinde burun içerisinde kaynaştığı için çıkarılamadı. Bir süre önce başka bir ameliyat için yattığı hastanede de doktor ve hemşireler piercingi tüm uğraşlara rağmen çıkaramadı ve bu nedenle burnundaki septum ile ameliyata girdi. Sivarioğlu, “Bir insan ameliyata girerken üzerinde metal her hangi bir şey bırakılmaz. Ama benim burnumdaki septumun iki ucu da burnumda kaynayınca çıkartamadılar. Çeşitli kesici aletler ve cihazlar denediler ama krom olduğu için kesilemedi. Bunun için özel bir ameliyatın olması gerektiği belirtildi.” diye konuştu.
Hal böyle olunca doktorunun bir rapor yazdığını, kendisinin de YGS öncesi ÖSYM’yi arayarak bilgilendirme yapıp yardım istediğini kaydeden Sivarioğlu, şöyle dedi: “ÖSYM’deki yetkilileri aradım ve onlar bana ‘eğer septum burundan çıkmıyorsa durumu oradaki yetkililere izah edin, onlar size gerekli yardımı yapacaklardır’ dedi. Ben de bunun üzerine doktorun da verdiği raporu alıp YGS imtihanına gireceği Fethiye İmam Hatip Lisesi'ne gittim. Yetkililere durumumu anlattım fakat onlar bunu kabul etmedi. Buradaki görevlileri iki kez ÖSYM bölge yetkilisiyle görüştürdüm. O da bu durumu kabul etmedi. Bu kez bana bir süre önce ameliyat yapan doktorumu arayıp yetkililerle görüştürdüm. O da durumu izah etti. Ama yetkililer, tüm bu girişimlere rağmen semptum yüzünden YGS imtihanını almadı.”

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473