banner564

Unutulmayacak!

DAÜ’deki doğulu öğrenciler, Halepçe katliamının 27’nci yıldönümü nedeni ile kampüs içinde eylem gerçekleştirdi

Unutulmayacak!
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Doğu Akdeniz Üniversitesi’ndeki (DAÜ) doğulu öğrenciler, 16 Mart 1988 yılında Irak’ta meydana gelen katliamın 27’nci yıldönümünde kampüs içerisinde toplanıp yürüyüş yaptı.
Hukuk fakültesi önünde öğle saatlerinde başlayan eyleme yüzlerce doğulu öğrencinin yanı sıra Duhok Politeknik  Üniversitesi Rektörü Dr. Adnan  Abdulazzez  katıldı.  
Hukuk Fakültesi önünden yürüyüşe başlayan öğrenciler, Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisindeki Atatürk meydanına kadar yürüdü. Burada Türkçe ve Kürtçe bildiri okuyan öğrenciler, peşmergeler için ağıt yakarak eylemi olaysız bir şekilde sonlandırdı. 
Eyleme katılan Duhok Politeknik Üniversitesi Rektörü Dr Adnan Abdulazzez Halepçe’nin tarihini anlatırken, Halepçe katliamını kınadığını söyledi.

40 binin üzerinde insan öldü
Öğrenciler adına basın bildirisini okuyan Nuri Zenger, dört farklı katliam için toplandıklarını belirtti. 16 Mart 1988 tarihinde BAAS rejimi ile Saddam Hüseyin’in Kürt halkına karşı gerçekleştirdiği katliamların en acısı olan Halepçe katliamının yaşandığını anımsatan Zenger, 3 saat boyunca süren zehirli gaz bombardımanı sonrasında 10 bin kişini yanarak yada zehirlenerek öldüğünü, 14 bin 764 kişinin ise ağır yaralandığını söyledi. Dünya Sağlık Örgütüne göre bu kimyasal saldırı nedeni ile günümüze kadar 43 bin 753 kişinin öldüğünü, 61 bin 200 kişinin de sakat kaldığını ifade eden Zenger, devletin katliamcı politikasının bir parçası olarak Halepçe’de yaşanan bu kimyasal saldırının son olmadığını belirtti. Zenger söz konusu olayları da Halepçe katliamı gibi kınadıklarını söyleyerek katliamlarda yaşamlarını yitirenleri saygı ile andıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474