banner564

HDP hariç

MHP lideri Devlet Bahçeli, 1 Kasım’da tek başına iktidar olamamaları durumunda koalisyona hazır olduklarını söyledi

HDP hariç
banner598
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim çalışmaları çerçevesinde Çorum’da partililerle buluştu.
Bahçeli, salon toplantısındaki konuşmasında herkes için birinci görevin sandığa gitmek olduğunu anlattı. Bahçeli, şunları söyledi:
"İkinci görev; oyumuzu mutlaka herkesin gönlünden geçen partiye rahatlıkla verebilecek bir güvenliğin sağlanmasıdır. 3’üncü görevimiz Türkiye’nin bu genel gidişatına karşı MHP'nin duruş, kararlılığı, samimiyetini, ülke yönetimine yönlendirebilecek bir siyasi başarının elde edilmesidir. Onun için tek başına iktidar olmayı hedefliyoruz. Bu hedefimizden vazgeçmemiz mümkün değil. Bu hedefe hiçbir parti ulaşamaz ise aziz milletime 3 Ekim’de programımızı ortaya koyarken söylediğim gibi, kaygılanma aziz milletim; 4 şartı kim kabul ediyorsa HDP dışında hükümet olmaya, elimizi taşın altına gövdemizi taşın altına koymaya da hazırız. İnşallah 1 Kasım seçimleri hayırlara vesile olur. MHP koalisyon kurma şartlarına da hazır bir haldedir. Bunu da başarmak mecburiyetindeyiz." 
MHP lideri, Ak Parti'ye oy verenlerle karşılaştıklarında, onlara, "Türkiye’yi Recep Tayyip Erdoğan’ın korkusu uğruna felakete sürüklemeyiz. Recep Tayyip Erdoğan’ı korumak, onu tek başına iktidara taşıma gibi bir mecburiyetimiz yoktur" demelerini istedi. MHP Genel Başkanı, hiçbir siyasi partide vazgeçilmez insan olamayacağını, Ak Parti'ye gönül verenlerin Recep Tayyip Erdoğan'ı korumak, onu, 17-25 Aralık'ın dışında tutmak için devlet başkanlığı kılıfını verme tarihi hatasına düşmemesini isterken, "AKP’nin yöneticileri zaten vesayet altındalar. Onların Recep Tayyip Erdoğan’dan vazgeçecekleri yok. Ama AKP’li kardeşim sen Recep Tayyip Erdoğan yerine ülkenden vazgeçme. Yoksa bunun vebali altında kalırız" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474