banner564

İzcan: Çok ayıp

Siyasi Partiler Yasası’nı eleştiren İzcan, seçimde ittifak yaptıkları TDP’nin de bu kararların altında imzası olmasına tepki gösterdi:

İzcan: Çok ayıp
banner598
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Siyasi Partiler Yasası’nın önceki gün Meclis Genel Kurulu’nda hiçbir değişiklik yapılmadan onaylanıp ikinci kez Cumhurbaşkanı’na gönderilmesini eleştirerek, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Anayasa Mahkemesi’nden yasanın iptalini istemesini talep etti.
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, basın toplantısı düzenleyerek, partisinin Siyasi Partiler Yasası hakkındaki görüş ve önerilerini anlattı.
İzcan, yasadaki düzenlemeyi Meclis’teki 4 partinin isteyerek ve anlaşarak yaptığını ileri sürerek, “Daha ayıbı ise ittifak yaptığımız TDP’nin de tüm bu kararların altında onayının olmasıdır” dedi. 
“TDP’nin hiç olmazsa çekimser kalabilecekken her zamanki gibi diğer partilerle birlik olarak BKP’ye bu kötülüğü yaptı” diye konuşan İzcan, “Gün gelir bunun da hesabı sorulur” ifadelerini kullandı.
İzcan, bu yasanın sadece BKP’nin güçlenmesini engellemek için yapıldığı ileri sürerek, “Bunu yapanları halka havale ediyoruz, kınıyoruz, protesto ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473