banner564

Bir yıl önce evlenmişti

IŞİD terör örgütüyle girilen çatışmada şehit olan özel harekat polisi 25 yaşındaki Sadık Özkan, memleketi Tufanbeyli'de toprağa verildi

Bir yıl önce evlenmişti
banner598
Diyarbakır'da IŞİD terör örgütüyle girilen çatışmada şehit olan özel harekat polisi 25 yaşındaki Sadık Özkan, memleketi Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Şehit polis Sadık Özkan'ın cenazesi, önceki gün Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından gönderildiği Adana'da Çukurova Devlet Hastanesi Morgu'na konuldu. Morgdan alınan cenaze, daha sonra helikopterle Tufanbeyli İlçesi'ne götürüldü.
Boş araziye inen helikopterden özel harekat polisleri tarafından alınan şehidin cenazesini, dedesi Celal Bilgi karşıladı. Şehit Özkan'ın cenazesi ilk olarak ilçeye bağlı Ortaköy Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Cenazenin eve gelmesiyle birlikte mahallenin eski muhtarı olan çiftçi baba Hacı Bayram, anne Kadriye Özkan ile kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ailenin yakınları, şehit Sadık Özkan'ın 3 yıllık polis memuru ve Diyarbakır'ın da ilk görev yeri olduğunu belirterek, "En son 1 yıl önce evine gelmişti. Annesinin 15 gün önce kolu kırıldı ancak yine gelemedi. Şimdi cenazesi geldi" dedi.
Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi tören için mahalle meydana götürüldü. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu polisler tarafından omuzlara alınarak mahalle mezarlığa götürüldü. Özkan'ın cenazesi, burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473