banner564

“Suyun Sinanı”

Veysel Eroğlu’na “KKTC İçmesuyu Temin Projesi”ni hayata geçirdiği için unvan verildi

“Suyun Sinanı”
banner598
Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na “asrın rüyası" olarak tabir edilen “KKTC İçmesuyu Temin Projesi”ni hayata geçirdiği için, "Suyun Sinanı" unvanı verildi.
Eroğlu, Afyonkarahisar Konağı'nda Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği üyeleri ile bir araya geldi.
Veysel Eroğlu, “Suyun Sinanı” unvanının takdim edildiği toplantıda yaptığı konuşmada, Afyon Lisesi’nde öğrenciyken Rumların Kıbrıslı Türklere büyük zulüm yaptıklarını anımsattı.
Eroğlu, şu değerlendirmede bulundu:
“Biz de burada büyük bir miting yaptık. Bütün Afyonkarahisar, 'Ya taksim ya ölüm' ve 'Kıbrıs bizim canımız, feda olsun kanımız' sloganlarıyla inliyordu. Biz bugün 'Kıbrıs bizim canımız, feda olsun suyumuz' dedik. İstanbul'da adalara su götürmüştük. Bu sırada Kıbrıs'tan bir Bakan aradı, 'biz de adayız, bize de su getiremez misiniz?' dedi. Ben de 'yetki bizde olsaydı şimdiye kadar çoktan getirirdik' dedim. O dönemde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a söylediğimde, aynen şu sözü söyledi; 'Vakti gelince neden olmasın.' Netice itibariyle geldiğimiz durum ortada, Kıbrıs'a su akıyor şu anda. Yine tarih ve saat verdik, zamanında açılışını gerçekleştirdik”
Orman ve Su İşleri Bakanlığının zamanla yarıştığını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:
"Biz iki şeyi yıkmak istedik; biz istersek Türkiye'de dünyanın en iyi projelerini yaparız. Türkiye'de her şeyi bizim mühendisimiz, bizim insanımız yapar, başaracak güçtedir. Hatta diğer ülkelerden çok daha iyisini yapar. Allah'a şükür, bizim hükümetimizde bu yerleşti mi? Yerleşti bu anlayış. Biz yaparız kardeşim, biz büyük bir milletiz, istersek gemileri karadan yürütürüz. Bunu yıktık Allah'a şükür. Eski Türkiye'de zaman mefhumu yoktu. Temel atılır, yıllarca bitmezdi. Ne zaman biteceği belli olmazdı. Allah'a şükür, hükümetimizle birlikte o da yıkıldı. Artık temel atarken tarih ve saat veriyoruz."

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474