banner564

‘İçim rahat’

İstanbul Cumhuriyet BaşsavcısıTuran Çolakkadı, görevini Hadi Salihoğlu'na devretti

‘İçim rahat’
banner598

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) adli yargı kararnamesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından, İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Turan Çolakkadı, görevini Hadi Salihoğlu'na devrederken, içinin rahat olduğunu söyledi.

   Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı C kapısı girişinde, adaleti temsil eden "Themis" heykellerinin bulunduğu alanda düzenlenen törende konuşan Çolakkadı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kararıyla İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcılığına atandığını ve oradaki görevine de hemen başladığını belirterek, "Bugün veda için buradayım. Devletimiz bizlere, muhtelif zamanlarda görevler verdi. Bize ne görev verildiyse itiraz etmeden onu yaptık. Devlet adamlığı da bunu gerektiriyor" diye konuştu.

   Görevlerin kendilerini tatmin etmek için değil, millete hizmet etmek için verildiğini ifade eden Çolakkadı, şunları söyledi: 

   "Bölge Adliye Mahkemeleri kuruluş aşamasında. Kuruluş çalışmaları var. Artık kurmak bize nasip olur mu? Yoksa biz emekli oluruz, başkası mı kurar? Tam bilemiyorum. Kurmaya çalışacağız. İstanbul Cumhuriyet Liderbahis Başsavcısı olarak 3 yıl görev yaptım. Son 1,5 yıldır bu adliyedeyim. Bir gayret içinde bu güzel, modern binamızda çalıştık. Bütün adliye personeli de canhıraş vaziyette çalıştı. Biz de onların sayesinde görev yürütebiliyoruz. Huzurunuzda, hakimlere, savcılara,adliye personeline, hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

   Yargının yapısı nedeniyle basın mensuplarıyla çok karşılaşmadıklarını ve yargıdakilerin basının karşısına çok çıkmadığını kaydeden Çolakkadı, görevini yapan basın mensuplarına da teşekkür etti. "Mahkeme kadıya mülk değil" ifadesini kullanan Çolakkadı, görev yapıp sonra da bu görevleri bırakacaklarını söyledi. 

 

Bayrağı azimle taşıyacağım

 

   Törende konuşan Hadi Salihoğlu da 20 Temmuz 1979'da stajyer hakim olarak başladığı İstanbul Adlyesine bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandığını belirterek, "Bu çok onurlu ve şerefli görevi, kendisiyle uzun zamandır dost olduğum, mesai arkadaşım olmasından gurur duyduğum Turan Çolakkadı'dan almak ve aldığım bu görev bayrağını azimle taşımak üzere buradayım" ifadelerini kullandı.

   "Adalet çok zor ve herkesin gerçekleşmesini istediği bir düşünce" diyen Salihoğlu, yeni görevinde adaletli ve tarafsız bir şekilde, adliyedeki hakimler, savcılar, yazı işleri müdürleri ve katiplerle birlikte asıl güven kaynağı olarak gördükleri Türkiye Cumhuriyetinin değerli vatandaşlarına hizmet etmenin en büyük azimleri olacağını da dile getirdi.  

   İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Sabri Bayındır ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekillerinden Mustafa Emre de törende yaptıkları konuşmada, Çolakkadı'ya hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, Salihoğlu'na, yeni görevinin hayırlı olması dileğinde bulundu. 

Konuşmaların ardından törendekiler toplu fotoğraf çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 01:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474