banner564

“İklim bozuldu”

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, “HDP Eş genel Başkanı Demirtaş ve Kandil’in açıklamaları çözüm sürecinin ruhuna uymuyor” dedi

“İklim bozuldu”
banner598
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan Çözüm süreci ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili flaş açıklamalar geldi. Akdoğan, "Sayın Demirtaş'ın ve Kandil'in geçen  hafta yapmış olduğu açıklamalar sürecin ruhuna uymuyor. Gelinen aşamanın  hassasiyetlerine uygun düşmemiştir, adeta süreci zehirlemiştir, iklimi bozmuştur.  Cumhurbaşkanımız bu sürecin mimarıdır ve ona savaş açan bir yaklaşım kabul  edilemez. Bu sürece de bir fayda sağlamaz, öncelikle bunun bilinmesi gerekir.  Sayın Erdoğan'ı kimse Çözüm Süreci'ne karşı gibi bir konuma da indirgeyemez." diye konuştu.

“Telafi ederiz”

"Süreçte bir bilgilendirme eksikliği  varsa bu bize aittir ve bunu telafi ederiz. “ diyen Akdoğan şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda  sözleri bizim için talimattır. Sayın Erdoğan herhangi biri değildir. Sayın  Cumhurbaşkanımız hem Ak Parti'nin Kurucu Genel Başkanıdır hem de bu siyasi  hareketin lideridir. Onun pozisyonu, süreç açısından hayati önemdedir.

“Sayın Başbakanımız bunu defalarca…”
"Ben daha önce yaptığım açıklamalarda  halkın cumhurbaşkanını seçmesiyle birlikte yeni bir parametrenin sisteme  girdiğini, zaten sürdürülemez hale gelen sistemin, bu yeni parametreyle daha da  süreci zorlaştıracağını vurgulamıştım. Bu yüzden bu, kişilerden bağımsız bir  sistem sorunudur. Sayın Başbakanımız da defaatle bunu vurgulamıştır, yeni Anayasa  bağlamında başkanlık sistemine vurgu yapmıştır. Seçim beyannamesi çalışmalarında  da bu değerlendirilen önemli bir konudur."

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474