banner564

Yanlış algı düzeltildi

Sağlık Bakanlığı, küçük Melisa’nın tedavisine yönelik gerekli tüm girişimlerin yapıldığını belirtti

Yanlış algı düzeltildi
banner598
Sağlık Bakanlığı, yazılı açıklama yaparak, ‘triventriküler hidrosefali’ hastası Melisa Denizer’in tedavisine yönelik gerekli tüm girişimlerin yapıldığını belirtti.
Bakanlığın, tedavi sürecine destek olmadığı yönünde yaratılmaya çalışılan algının tamamen yanlış olduğu kaydedilen açıklamada, söz konusu hastanın 2010 yılından itibaren Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin kontrolünde olduğu belirtildi.
Açıklamada, hastanın tedavisinin en iyi şekilde gerçekleşmesi için ilk kez 2 Mart 2010’da yurt dışına sevki yapılarak tedaviye başlandığı, ardından da 1 Mart 2011 ve 26 Temmuz 2011 tarihlerinde yurt dışına sevk edildiği belirtildi.
Söz konusu hastalığın çok küçük yaşta başlamasından dolayı tedavinin uzun süreceği vurgulanan bakanlık açıklamasında, tedavinin son aşaması için ileri tetkik, kontrol ve gerekmesi durumunda ameliyatı için 3 Şubat 2015 tarihinde yeni bir sevkin daha yapıdığı kaydedildi.
Açıklamada, gerekli bilgiye sahip olunmadan yapılan yorumların, sağlık kurumlarının gereksiz yere yıpratılmasına neden olacağı da dile getirildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474