banner564

İlk ateş yakıldı

Diyarbakır’da yarın yapılacak büyük Nevruz kutlaması için hazırlıklar tamamlandı

İlk ateş yakıldı
banner598
Diyarbakır’da yarın yapılacak büyük Nevruz kutlaması için hazırlıklar tamamlanırken, ilk Nevruz ateşi de Yenişehir ilçesinde yakıldı. Yenişehir Belediyesi eş başkanlarının katılımıyla yakılan Nevruz ateşi çevresinde halaylar çekildi. 
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Nevruz Parkı'nda, hafta sonu yapılacak Nevruz Bayramı kutlaması için hazırlıklar tamamlandı. 'Şengal ve Kobanî’de yükselen direniş ateşi Ortadoğu'yu özgürleştiriyor' sloganıyla yapılacak kutlamalar kapsamında platforma Suriye’nin Rojava bölgesinde IŞİD’le girdiği çatışmada hayatını kaybeden YPG’lilerin, PKK’nın kurucularından Mazlum Doğan’ın fotoğrafları asıldı. Platformun en tepesine ise Kürtçe, 'Artık yeter, Öcalan’a özgürlük' yazısı asıldı. 
Nevruz ateşi için 15 ton odun, hazırlanan özel yere yerleştirildi. GSM şirketleri de seyyar baz istasyonlarını, kutlamaların yapılacağı parkın çevresine kurdu. Alanda bulunan üç büyük ses kulesi ise sarı, kırmızı ve yeşil renklere boyandı. Programı takip edecek bine yakın basın mensubunun rahat çalışması için ise protokolün olduğu bölgeye üç ayrı güvenlik barikatı kuruluyor. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474