banner564

Kanıtlar açık ve net

Davutoğlu, “Araştırmalar PKK ile yoğun ilişkileri bulunan 21 kişilik terör şebekesini ortaya çıkarmıştır” dedi

Kanıtlar açık ve net
banner598
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin Davutoğlu, "Eylemde kullanılan araba ve eylemi gerçekleştiren terörist üzerinden geriye dönük yapılan araştırmalar içlerinde PKK ile yoğun ilişkileri bulunan 21 kişilik bir terör şebekesini ortaya çıkarmış ve bu kişiler tümüyle yakalanmıştır. Kanıtlar açık ve net. Ortada su götürmez bir gerçek var. Bu olay PKK/YPG iş birliğiyle planlanmış ve gerçekleştirilmiştir" dedi.
Ankara saldırısının TAK isimli terör örgütü tarafından üstlenilmesine değinen Davutoğlu, "Bu saldırının sorumluluğunu terör örgütü PKK'nın alt bir örgütünün üstlenmesiyle istediler ki YPG ve PYD uluslararası desteğini sürdürebilsin. İnternette basit bir taramayla bir erkek vesikalık fotoğrafı bulup gerçek faili olduğunu iddia ettikleri başka birinin yüzünü bu fotoğrafa montajladılar. Bu montaj oyunu da hemen ortaya çıktı. KCK'sı, PKK'sı, YPG'si, PYD'si, TAK'ı şusu busu; bunların hepsi aynı terör yapılanmasının farklı isimleridir. Sahipleri de kuklacıları da aynıdır. Bunların hepsi piyon örgütüdür. Bu örgütleri destekleyen ülkelerin artık gerçeklerle yüzleşmesi ve ikiyüzlü tavırları terk etmesi lazım. Ne sınırımızda olan bitenleri, Türkiye karşıtı koalisyonu ve orada oynanan kirli oyunu bir seyirci gibi izlemeyeceğiz. Bu kirli oyunun sahiplerini, oyunun arkasındaki aktörleri deşifre edeceğiz. Oyunun önündeki piyonları da gerektiği şekilde uygun gördüğümüz vakitte, uygun bir tarzda cezalandırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Elinde silah olmayan herkesle konuşacağız"
Konuşmasında terörle mücadele vurgusu yapan Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Terörle mücadelede çok önemli mesafeler aldık. Bunları nihai hedefimize ulaştırmakta da kararlıyız. Bunu yaparken meşruiyetten, hukuktan, demokratik hak ve özgürlüklerden asla taviz vermeyeceğiz. Bizim tek hedefimiz terörü ortadan kaldırmaktır. Bölgede terörist odaklarca baskılara ve zulme uğratılan insanlarımızı huzura kavuşturacağız. Bu ülkede terörün asla bir geleceği olmayacak, asla terör bu ülkeye hakim olamayacak. Bölge insanı terörden çok yoruldu. Yeniden barış, kardeşlik içinde yaşamak; işine, gücüne bakmak istiyor. Teröre destek vermeyen, elinde silah olmayan herkesle tek tek konuşacağız ve barışı, huzuru tesis edeceğiz."

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474