banner564

Kararı MYK verecek

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül ile uyumlu bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi ve AK Parti’de yeni genel başkanı belirlemek için toplantı yapacağını söyledi

Kararı MYK verecek
banner598
    Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Benim Abdullah Bey ile yaptığım çalışma var, bir de Sezer ile yaptığım çalışma var. Abdullah Bey ile olan uyumdur bizi daha iyi bir noktaya taşıyan. Aynı uyumu biz Sayın Sezer ile de yaşayabilseydik belki çok daha farklı bir noktada olabilirdik" dedi. 
   Erdoğan, Kanal 24'te canlı yayınlanan "Cumhurbaşkanı Seçimi Özel" adlı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 
    10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçilmesi halinde 24 Ağustos'ta AK Parti kongresi yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya Erdoğan, "Seçildikten sonra hemen bir MKYK toplantısı yapmak istiyorum. O MKYK toplantısında bütün arkadaşlarımızla A'dan Z'ye istişare yapacağız. O istişareden sonra kararımızı veririz" diye yanıt verdi.  
    Geçiş döneminde yerine gelecek kişiye yönelik tanımlamasının sorulması üzerine Erdoğan, şunları söyledi:
   "Ara dönem diyeceğimiz bir 8-9 aylık süreç olacak ki bu süreçte genel başkan veya başbakanlık görevini üstlenen arkadaşımız bu işi eğer başarıyla götürüyorsa ve büyük kongrenin delegeleri yeni bir şeye ihtiyaç duymuyorsa zaten götürür. Yok eğer yeni bir çıkış varsa, yeni bir umut varsa, böyle bir isim etrafında bütünleşme kararını verecek olan kimdir, partinin genel kuruludur, büyük kongre delegeleridir. Onlar da böyle bir adım verir ama o adımın atılabilmesi için seçimin yapılması lazım. Seçimden sonra milletvekilleri ortaya çıkıp ondan sonra da normal büyük kongreye gidilir.
Büyük kongreden sonra mevcut genel başkan böyle bir değişikliği kendisinde gerekli görüyorsa, partinin, Allah muhafaza, herhangi bir fitneye kurban edilmesine fırsat vermeden böyle bir adım atılabilir. Ama şu anda böyle bir adımı konuşmak bile yanlış olur. Çünkü şu anda gündemimizde böyle bir şey yok."

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2014, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474