banner564

Kimin emrinde?

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 18 milyon seçim pusulasının fazla basıldığını savundu:

Kimin emrinde?
banner598

    Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 18 milyon seçim pusulasının fazla basıldığını belirterek, “Bu 18 milyon pusula, kimin emrinde, nasıl kullanılacak? Bu nasıl, yanlış yerlere gitmeyecek?” diye sordu.

   Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Eskişehir’de temaslarda bulundu.
İhsanoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) seçimle ilgili raporunun yayınlandığını anlatarak, şunları söyledi:
   "Orada şu gerçekle karşı karşıya geldik. Biz bunu duyuyorduk. Fakat emin değildik. Şimdi uluslararası bir teşkilat, Yüksek Seçim Kurulu mensuplarıyla konuştuktan sonra raporuna aldığı bir gerçek var. 18 milyon seçim pusula fazla basılmış. Elbette pusulaların bir kısmı zarar görebilir. Yağmur olur, çamur olur, şu olur, bu olur, sel olur. Bu kadar, 18 milyonu basmak ne manaya gelir. Kanunda bunun bir orantısı yok mu? Bu 18 milyon pusula, kimin emrinde, nasıl kullanılacak? Bu nasıl, yanlış yerlere gitmeyecek? Biz bunu soruyoruz. Sorumluluk kime aittir? Bunun sayımı yapıldı mı? Nasıl yapılacak? Bu miktardaki oy pusulalarının basılması hangi kanun ve gerekçelere göre yapılmıştır, hukuki temeli nedir ve kimin talimatıyla yapılmıştır?
   Türk vatandaşları bunu bilme hakkına sahip. Bu cevabı bekliyoruz. Bu cevabı vermeyenler vazifelerini ve sorumlulukları suistimal ediyorlar demek. Kanunu muhatap alacaklar, millete de muhatap olacaklar. Eğer Türkiye'de hür seçim olacaksa, millet kendi cumhurbaşkanını seçecekse her şeyin şeffaf olması lazım."

“Dünyanın hiçbir yerinde olmaz”

   İhsanoğlu, "Bir ay içerisinde 76 milyon insan Cumhurbaşkanını seçecek ve alacağı, toplayacağı bağış miktarı 9 bin liradan fazla olmayacak. Böyle saçma kanun olur mu? Böyle bir şey dünyanın hiçbir yerinden olmaz. Belki Kuzey Kore'de falan varsa orayı ben gezmemiştim, görmemiştim, olabilir ama araştırmaya değer” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2014, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474