banner564

“Kimyasal bomba”

Aralarında sanatçıların da bulunduğu bir grup, Çeşme'de bonzai kullanımının artışına ve zararlarına dikkati çekmek için pankart açtı, davul eşliğinde dans etti

“Kimyasal bomba”
banner598
"Mikrop Hikmet" adıyla sahne alan İzmirli sanatçı Hikmet Durmuş'un organizasyonunda Çeşme Lİmanı'nda toplanan ve aralarından İzmirli müzisyen ve şairlerin de bulunduğu grup, pankart ve sloganlarla bonzai kullanımındaki artışa ve uyuşturucunun zararlarına dikkati çekti. "Uyuşturucuya hayır",  "bonzai öldürür" sloganları atan grup adına basın açıklaması yapan Durmuş, bonzainin kullanımının arttığına işaret ederek, uyuşturucun her çeşidinin zararlı olduğunu kaydetti. Bonzaiyi ilk kez 3 yıl önce, hasta yakınını ziyarete gittiği hastanede öğrendiğini ifade eden Durmuş, şöyle konuştu:
"Hastanede bir sevenim arkadaşının bonzaiden yoğun bakımda olduğunu söyledi. 'Bonzai ne' dedim, 'uyuşturucu' dedi. 'Çok mu içmiş' dedim, 'sinek ilacını çok koymuş' dedi. Benim çocuğum kullanmaz demeyin, çocuklarınızı kontrol altına alın. Bu uyuşturucu ucuz olduğu için çok rahat temin ediliyor. Bonzai uyuşturucu değil, bir kimyasal bomba. 90'lı ve 2000'li yılların gençliğini yok etmek için Türkiye'nin üzerine atılmış bir bomba."

“Şarkısı serbest”
Durmuş, içinde "bonzai" kelimesi geçen şarkılara dikkati çekerek, "Bonzai yasak, şarkısı serbest. Bence o şarkı da yasaklanmalı. Çünkü içinde özendirici sözler var" dedi. Açıklamanın ardından etkinliğe katılanlar davul çalarak dans etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2014, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474