banner564

Mağdurları sevindirdi

Bakan Sarı, Silopi'de incelemelerde bulundu, terör saldırılarında yıkılan yakılan binaların yeniden yapacaklarını belirtti

Mağdurları sevindirdi
banner598
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yaptığı incelemelerde, terör saldırılarında yıkılan yakılan binaların yeniden yapacaklarını belirtti. Sarı, "Donatı alanlarını artıracağız. Vatandaşlarımızın daha kaliteli ortamlarda, donatıları ile birlikte yeşil alanı, bahçesi, sosyal alanları, spor alanları, kreşleri, anaokulları, okulları, dini tesisleri çok daha donanımlı planlı bir şehir yapılanması içinde yaşamaları için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, beraberinde milletvekili Revza Kavakçı Kan ile birlikte Şırnak'ın 14 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve yasak kararı 19 Ocak günü saat 05.00- 18.00 saatleri arasında kaldırılan Silopi İlçesi'ne geldi. Helikopterle 172'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na inen bakan Sarı, Vali İhsan su ile birlikte geçtikleri kaymakamlıkta Kaymakam Savaş Konak'tan gelişmeler hakkında brifing aldı. Şırnak Valisi Ali İhsan Su, "Bakanımızın talimatları doğrultusunda çok önemli gelişmeler kaydettik. Sayın bakanımız ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Bakan Sarı, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden 28 vatandaşın ailelerine başsağlığı, Şırnak ve Diyarbakır'da şehit olan güvenlik görevlilerine Allah'tan rahmet diledi. Çok zorlu ve sabırları zorlayan bir süreçten geçtiklerini ifade eden Bakan Sarı, vatandaşların bu süreçten geçerken sağduyulu ve metanetli duruşlarının kendilerine güç ve kuvvet verdiğini söyledi. Silopi, Cizre ve Sur'da vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini söyleyen Sarı, "Silopi'de sokağa çıkma yasaklarının kalktığı, hayatın normalleştiği bir dönemde terörden mağdur olan vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerinin tespiti ve giderilmesi noktasında Ankara'da başlattığımız çalışmaların devamı niteliğinde yerinde kontrol etmek için buradayız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2016, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473