banner564

Polislerin evlerinde ölü bulunmasını PKK üstlendi

Şanlıurfa'da 32 kişinin hayatını kaybettiği canlı bombalı saldırısının ardından, Ceylanpınar ilçesinde iki polis memuru başından vurularak şehit edildi

Polislerin evlerinde ölü bulunmasını PKK üstlendi
banner598
Şanlıurfa'da 32 kişinin hayatını kaybettiği canlı bombalı saldırısının ardından şok bir olay daha yaşandı. Ceylanpınar ilçesinde iki polis memuru başından vurularak şehit edildi. 
Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iki polis memuru, kaldığı evde saldırıya uğradı. Biri Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde, diğeri de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli 2 polis memuru, ilçedeki TOKİ konutlarında kiraladıkları bir evde kalıyordu. Polislerin sabah işe gelmemesi üzerine yapılan incelemede, iki polisin evde başından vurulduğu ve hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Olay Ceylanpınar ilçesi emniyetini şok etti.
Hayatını kaybeden polislerin, Terörle Mücadele Şubesi'nde görev yapan Feyyaz Yumuşak ve Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli Okan Acar olduğu öğrenildi.

Susturucu silah kullanıldı
Emniyet yetkililerinden elde edilen bilgilere göre, yaşları 24 ve 25 olan ve isimleri Feyyaz Yumuşak ve Okay Acar olduğu belirtilen polis memurlarının elleri ayakları arkadan bağlı kafalarına susturucu silahlarla ateş edilip infaz edildiği öğrenildi. 
Olayın büyük ihtimalle önceki gün gece meydana gelmiş olduğunu belirten emniyet yetkilileri, şu bilgileri verdi: "Mesai arkadaşlarımız sabah işe gelmeyince evlerine gittik ve acı manzara ile karşılaştık. Maalesef iki arkadaşımızda elleri ayakları arkadan bağlanarak kafalarının arkasından susturucu olduğu tahmin edilen silahlarla ateş edilerek şehit edilmiş.’’

Kapıda zorlama yok…
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polis memurunun öldürüldüğü olayla ilgili Şanlıurfa Valiliği açıklama yaptı. Şanlıurfa Valiliği, polislerin kaldığı TOKİ konutlarındaki evin kapısında herhangi bir zorlama olmadığını belirtti.

Niğde ve Kırşehir’e ateş düştü
Şehit edilen polislerden Okay Acar'ın Niğde'deki baba ocağına ateş düştü. Emniyet yetkilileri Acar'ın Niğde'nin Selçuk mahallesinde oturan annesi Zehra Acar'a oğlunun şehit olduğu haberini verdi.
Şehit Okay Acar'ın 3 kardeşi olduğu, babasını daha önce kaybettiği ve Niğde'deki evinde annesinin kaldığı öğrenildi. Acı haber ile şehidin Niğde'deki evine bayrak asıldı. Polis memurundan Feyyaz Yumuşak'ın Kırşehir Kaman'daki baba ocağına ateş düştü.
Kaman ilçesine bağlı Kargın Yenice köyünde oturan Yumuşak ailesinin evinin önüne Türk bayrağı çekildi. Haberi alan yakınları Yumuşak'ın baba ocağında gözyaşı döktü. Kaman Emniyet Müdürü Selçuk Özer ve diğer yetkililer baba Mustafa Yumuşak'ı sakinleştirmeye çalıştı.

Evde kalan diğer polis kayıp…
Öte yandan, evde 3 polis arkadaşın ikamet ettiği belirtilirken, 3. polisin ise nerede olduğu henüz öğrenilemedi. Polislerin hayatını kaybettiği binanın etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Hain saldırıyı PKK üstlendi
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polis memurun evlerinde ölü bulunmasını PKK üstlendi. 
Terör örgütünün silahlı kanadı HPG’nin internet sitesinde yapılan açıklamada, şöyle denildi: “22 Temmuz günü bir Apocu fedai timi, Suruç katliamına misilleme olarak bugün sabah 06.00 sularında Ceylanpınar’da DAİŞ çeteleriyle işbirliği içinde olan 2 polise karşı bir cezalandırma eylemi gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda Feyyaz Özsahra ve Okan Acar isimli polisler öldürülürken, öldürülen polislerin silah ve kimliklerine el konulmuştur.”

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2015, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473