banner564

“Sadece sessiz kalırım”

Erdoğan, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye kararı ile ilgili “Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karara saygı duymuyorum” dedi

 “Sadece sessiz kalırım”
banner598

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndan, Fildişi Sahili'ne hareketi öncesinde açıklamalarda bulundu. Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye kararı ile ilgili Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi bu şekilde bir karar vermiş olabilir. Ben Anayasa Mahkemesi'nin kararına sessiz kalırım. Onu kabul etmek durumunda değilim. Çok açık net söyleyeyim. Verdiği kararı da uymuyorum ve saygıda duymuyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir dizi ziyarette bulunacağı Fildişi Sahili'ne gidişi öncesi çeşitli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye kararı ile ilgili sorusuna Erdoğan, "Her şeyden önce şu ana kadar dikkat ederseniz ben herhangi bir açıklamada bulunmadım ve bu konu ile ilgili de konuşmadım. Şunu bir defa açık ve net söylemek zorundayım. Bu olayın ifade özgürlüğüyle yatkından uzaktan alakası yoktur, bu bir casusluk davasıdır. Bir defa, yani biz şöyle bakarken, bakar kör olmak durumunda değiliz. Bazı gerçekleri çok açık net görmeliyiz. Bana göre medyanın sınırsız özgürlüğü olamaz. Dünyanın hiçbir yerinde de medyaya sınırsız özgürlük yoktur. Ve bu haberlerde, bu ülkenin Başbakanı’na, Cumhurbaşkanına bugünkü görevi ile burada da her türlü saldırı vardır. Yani basın mensubu, yazılı görsel kalkacak Cumhurbaşkanına, Başbakana istediği gibi saldıracak, istediği gibi onunla ilgili iftira oyunlarının içerisine girecek, biz buna seyirci kalacağız. Böyle bir şey söz konuş olamaz. Anayasa Mahkemesi, bu şekilde bir karar vermiş olabilir. Ben Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu karara sadece sessiz kalırım, o kadar. Ama onu kabul etmek zorunda değilim. Bunu da çok açık ve net söyleyeyim. Ve verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum. Niye? Çünkü ortada bir gerçek var. Bakın bu bir beraat kararı değildir. Bu bir tahliye kararıdır. Aslında onlarla ilgili karar veren mahkeme kararında direnebilirdi. Eğer kararında direnmiş olsaydı, bu bireysel başvuru veyahut Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karar boşa çıkacak, veyahut ta şuanda tahliye edilmiş olan bu kişiler AİHM’e gideceklerdi. AİHM’e gittikleri zaman da orada alacakları netice bellidir. Fakat bu süreç, bu şekilde atılan adımlar bana göre doğru adımlar değildi" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2016, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474