banner564

‘Senaryo üretildi’

İstanbul Barosu önünde toplanan avukatlar, Gezi davası nedeniyle mahkum edilen Atalay, Kahraman, Kavala ve diğer sanıklar hakkında suç unsuruna rastlanmadığını belirtti

‘Senaryo üretildi’
banner598

Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilmesine karşın cezaevinden tahliye edilmeyen Gezi Parkı davası tutuklusu avukat Can Atalay için meslektaşları İstanbul Barosu önünde açıklama yaptı.
Geçen 14 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerde TİP Hatay Milletvekili seçilen avukat Can Atalay'ın, İstanbul'un Silivri ilçesindeki Marmara Cezaevi'nden tahliye edilmemesine karşı tepkiler sürüyor. Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin hakkındaki cezayı onamasının ardından Atalay'ın tahliye ve hakkındaki yargılamanın durdurulması istemini bugün görüşen Anayasa Mahkemesi (AYM) de başvuruyu Genel Kurul'a sevk etti.
Bunun üzerine Atalay'ın meslektaşları dün İstanbul Barosu önünde açıklama yaptı.
“Can Atalay Meclis'e. Can Atalay'a özgürlük” yazılı pankartın açıldığı açıklamada, “Milletin vekili özgür kalacak”, “Hatay'ın vekili özgür kalacak” ve “Hukuksuz tutsaklık sona erecek” sloganları atıldı. Anayasa hukukçusu ve eski CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, burada yaptığı konuşmada; Türkiye'de çok yönlü anayasa ihlallerinin olduğunu belirterek hukuku dillendirmek için bir araya geldiklerini vurguladı. Kaboğlu, şunları söyledi:
“Şu an Gezi davası nedeniyle mahpus olan başta Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Osman Kavala olmak üzere hiçbiri ile ceza hukukunun suç addettiği eylem arasında bağ kurulamadı. Bağ kurulamayınca onların suçsuzluğu, ceza hukuku nezdinde açıktır ve sabittir. Peki, suçsuz kişiler neden hapiste tutuluyor?
Bu dosyanın 2019'da yeniden açılması, siyasal baskılar sonucu yeniden açılması üzerine bu kişiler mahpus tutuluyor. Peki, bunların içerisinde Can Atalay'ın durumu nedir? Can Atalay, Gezi dosyası çerçevesinde atılı olan suçu kanıtlanmamış, suç işlememiş olan bir kişidir. Çünkü gerçekten İstanbul'dan Ankara'ya giden dosyalar zincirinde hiçbir şekilde Can Atalay'ın elinde veya cebinde bir tabanca, bıçak, pala, sopa olduğu yönünde herhangi bir kanıt, belirti ortaya konulamamıştır.
Yalnızca dosyada sağdan soldan toplanan telefon görüşmesi yaptı, simit, poğaça ısmarladı, su ikram etti gibi son derece insani ve hiçbir biçimde ceza hukukuyla ilgisi olmayan birtakım senaryolar üretilmiştir.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473