banner564

TBMM gerildi

Meclis’in 23 Nisan özel oturumunda Kılıçdaroğlu eleştirdi, AK Parti ve MHP’liler ‘Yuh’ çekti

TBMM gerildi
banner598

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 98.Yılı dolayısıyla Meclis’te özel oturum düzenlendi. Meclis’teki oturumda söz alan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında tansiyon yükseldi. CHP'li Özgür Özel'in Binali Yıldırım ile ilgili ,”15 Temmuz’da saklandı” iddiası gerilimi daha da artırdı. Yıldırım, kendisiyle ilgili iddiaya sert yanıt verirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan tartışma için "Tek kelime ile rezalet" ifadesini kullandı. İyi Partili Okutan'ın konuşması öncesinde Erdoğan, Yıldırım ve Bahçeli'nin salonu terk etmesine Kılıçdaroğlu tepki gösterdi.

Gergin oturum
TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel oturum düzenlendi.
Birleşimi, Meclis Başkanı İsmail Kahraman açtı. Kahraman, okunan İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını yaptı. Oturuma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da katıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişimi sonrası ilan edilen ve yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden olağanüstü hâl (OHAL) uygulamasına eleştiriler yöneltti. OHAL'i "20 Temmuz darbesi" olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, "Bunu şiddetle reddediyorum" dedi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları sırasında AKP ve MHP sıralarından "Yuh" ve alkış sesleri yükseldi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın araya girmesiyle azalan seslerin ardından Kılıçdaroğlu, "Beni dinleyeceksiniz", "Beni dinlemek zorundasınız" ifadelerini kullandı. 

İlk tepki Elitaş’tan
AKP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, "Sataşma var" diyerek Kılıçdaroğlu'nun ardından söz aldı. Kılıçdaroğlu'nun OHAL'e yönelttiği eleştirilere tepki gösteren Elitaş, CHP'li 15 milletvekilinin İyi Parti'ye katılmasına atıfta bulunarak "Milletvekillerinin kiraya vermenin huzursuzluğunu buraya yansıtmıştır" dedi.

CHP'li Özgür Özel: “Başbakan saklandı”
Elitaş'ın ardından söz alan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Özel, darbe girişimi gecesi Meclis'te hep beraber direndiklerini belirterek "Başbakan Binali Yıldırım Tuzla’ya bırakılmış, tanklar ediyor diye evinden alınmış, bilinmeyen bir yere doğru yola çıkmış, Ilgaz tüneline saklanmış, Jandarma çakarlarının görülmesinden sonra geceyi Ilgaz tünelinde geçirmiştir" dedi. Özel, sözlerine şöyle devam etti: "İstanbul Emniyet Müdürü, bugünkü genel başkanların defalarca kendisini aradığını söylemiş, darbeciler ayrıldıktan sonra inişe karar vermiş. Hangarda çıkan 4 saat hala izaha muhtaçtır."

Yıldırım da tartışmaya dâhil oldu
Yaşanan tartışmalar sonrası Başbakan Binali Yıldırım, kendisi hakkında söylenenlere yanıt vermek için söz aldı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98'inci yıl dönümünde Meclis'e daha yakışır bir toplantı yapılmasını arzu ettiğini ifade eden Yıldırım, "O gecenin gerçeği şudur. O gece, tanklar senin genel başkanına yol verirken, başbakanı uçaklara bu alçakları vurun demiştir" ifadesini kullandı. 

TBMM Başkanı araya girdi
Açıklamaları sırasında gözleri dolan Yıldırım'ın ardından sözü, TBMM Başkanı İsmail Kahraman aldı. Darbe girişimi sırasında Meclis'i açtığını hatırlatan Kahraman, "İlk defa televizyonda kalkışmanın ne olduğuna dair ses Başbakan'ındır. Hepimiz varız. Sayın Kılıçdaroğlu aradı, toplantı için gelmek istedi" dedi. "Bu mevzunun burada kapanması gerektiğini" belirten Kahraman, sözlerini "Didişme istemiyoruz. Tamam mı?" diye noktaladı.

Erdoğan'dan yorum: Rezalet
Tüm bu gelişmelerin üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan gerilimle alakalı, "Genel Kurul'da yaşananlar rezalet" şeklinde konuştu. Söz sırası İYİ Parti'ye geldiği sırada ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salondan çıktı. 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2018, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473