banner564

Türkiye’ye bekliyor

ABD Ticaret Bakanı Ross’u kabul eden Erdoğan, Trump’a mesaj gönderdi

Türkiye’ye bekliyor
banner598

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ve beraberindeki heyeti kabul etti. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, 'Aramızdaki yakın diyaloğu Sayın Trump'ın ülkemize yapacağı ziyaretle taçlandıracağımıza inanıyorum' diye konuştu.

Türkiye ile ABD'nin ortak değerlere ve müşterek çıkarlara dayalı köklü bir müttefiklik ilişkisine sahip olduğunu dile getiren Erdoğan, “Bu ittifak zaman zaman zorluklarla sınanmış, pek çok badire de atlatılmıştır” dedi.
Erdoğan, “Üstesinden geldiğimiz her sıkıntıyla müttefiklik ilişkimiz daha da perçinlenmiştir. Bugün de benzer bir başarıya imza atacağımıza inanıyorum. Dostum Trump ile samimi ve güçlü bir diyaloğumuz var. Gerek bölgesel konularda gerekse iki ülkeyi ilgilendiren meselelerde sürekli temas halindeyiz” şeklinde konuştu.
Erdoğan şöyle devam etti:
“Önümüzdeki dönemde bu yakın diyalog Trump'ın ülkemize yapacağı ziyaretle taçlandıracağımıza inanıyorum. Aynı şekilde siyasi, ekonomik ve askeri alanda her seviyede güçlü ilişkiler içindeyiz. Yaptığımız her görüşme ülkelerimiz arasındaki iş birliğinin ilerletilmesinin her iki tarafa katkılarını bir kez daha ortaya koymaktadır. Türkiye ile ABD arasında 20 milyar dolar seviyesinde seyreden ticaret hacmi gerçek potansiyelimizin altındadır. Trump ile yaptığımız son görüşmelerde ticaret hacmini önce 75 milyar dolar olarak konuşmuştuk. Daha sonra Osaka görüşmemizde bunun 100 milyar dolara çıkartılması konusunda kendileriyle mutabakata vardık. Bu hedefe ulaşılması yolunda somut adımlar atmaya başladık. Sizlerle yaptığımız görüşmenin ekonomik iş birliğimizin güçlendirilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474