banner564

“Üst limitim yok”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “7 Haziran seçimlerinde başarısız olursam emaneti başkasına devrederim” dedi

“Üst limitim yok”
banner598
NTV’deki bir programa katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
Seçim tahmini yapmayacağını söyleyen Başbakan, "Hiçbir zaman doğrudan bir seçim tahmini yapmadım. Kılıçdaroğlu'nun yüzde 35 hedefi en büyük zaaftır. Ben hiçbir vatandaşımızın kalbine giremeyeceğimizi düşünmüyorum. Benim üst limitim yok. Oy vermeyenler için de Başbakan olarak teşekkür ederim" dedi. 

“Makam beni kovaladı”
Hedeflerinin iktidar olmak olduğunu söyleyen Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Hedefimiz iktidar olmaktır. Birinci parti olmazsak yerimi başka bir arkadaşımıza tevdi ederim. Ben makamın peşinden koşmadım, makam neredeyse beni kovaladı. Başarısız olursam başarılı olduğunu düşündüğüm bir arkadaşımıza bu emaneti devrederim."

“HDP barajı aşar mı?”
Davutoğlu, HDP'nin yüzde 10'luk barajı aşıp aşamayacağına yönelik soruya şu yanıtı verdi:
"Bu demokratik bir yarış. Geçerlerse tebrik ederiz. Onlara saygıda kusur etmeyiz. Ama HDP'ye yönelik bir sözüm var. Geçmezlerse bu neticeye razı olmalılar, bunu meşruiyet sorunu yapmasınlar. HDP Syriza'dan hareketle kendini başka bir alana taşımak istiyor. Protest bir parti olmaya yöneliyor.
6-7 Ekim olayları yaşandı. Bir anda barış güvercini gibi kendilerini takdim edenler insanların hayatlarını zehir ettiler. İş yerlerini yaktılar, tarumar ettiler. Bu olaylar yaşanmışsa yaşanmamış gibi yapamayız. Kimlik siyasetine dayalı partileşme ve kümelenmeler çok tehlikeli.”

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2015, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474