banner564

Olgun: Yol haritası hazır

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Kıbrıs konusundaki müzakerecisi Ergün M. Olgun, Cumhurbaşkanı’nın kendilerine verdiği talimatla yılsonuna kadar nasıl yol izleneceğine dair yol haritasının hazırlandığını belirtti.

Olgun: Yol haritası hazır
banner598
Olgun, “ Cumhurbaşkanı’nın onayı ile Birleşmiş Milletler’e de sunulan yol haritasına göre Temmuz sonuna kadar tüm konuların görüşülmesinin bitirileceğini, Ağustos’taki tatilden sonra Eylül ayı başlarında çok taraflı toplantıya gidileceğini, yıl sonuna kadar ise referandum sürecinin tamamlanacağını” açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ergün M. Olgun dün bir televizyon kanalına BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin Kıbrıs’a gelişiyle yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.
“Müzakere sürecinin bırakıldığı yerden, Rum tarafının tekrar sürece katılmasıyla ilgili koşulların oluşturulmasıyla ilgili uzun zamandan beridir çalıştığımız kurgulamayı gerçekleştirdik” diyen Olgun, Rum tarafının tek yanlı hareketlerinin, kendilerine göre teknik nedenlerle sonra ermesi ve Kıbrıs Türk tarafının kendi faaliyetlerini yenilemeyeceğine dair almış olduğu bir siyasi kararla bir fırsat penceresinin ortaya çıktığını belirtti.
Eide ile gerçekleştirdikleri toplantıda da müzakerelerin ne zaman başlayabileceği ve nasıl bir yol haritasıyla bu sürecin sonlandırılabileceğinin konuşulduğuna dikkat çeken Ergün M. Olgun, “Bütün bu konular detaylı bir şekilde ele alındı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474