banner564

Uzlaşı yok

Erken seçim kararının ardından siyaset kızışırken, muhalefet cephesinde ortak aday formülünün giderek zayıfladığı belirtildi

Uzlaşı yok
banner598

 Muhalefet cephesinde ortak aday formülü giderek zayıflıyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le görüştü. Görüşmede 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ismi gündeme geldi. Ancak Akşener, "Ben adayım, geri çekilmem" mesajı verdi. Ankara'da 24 Haziran trafiği sürüyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le görüştü. Görüşmede 'Cumhurbaşkanı Seçimi' için ortak aday ve genel seçime ittifak halinde gidilmesi konuşuldu.

Edinilen bilgiye göre Karamollaoğlu görüşmede çatı aday için 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ismini gündeme getirdi. İYİ Parti ise bu formüle karşı… 
Akşener katıldığı bir televizyon programında "Gül için çekil derlerse çekilmem, kendim de çatı aday olmam" dedi.  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavvat Dervişoğlu da yazılı açıklama yaptı. Dervişoğlu, "Siyaset mekanizmasında sorumluluk üstlenenlerin, durumdan vazife çıkararak, İYİ Parti'ye bir cumhurbaşkanı adayı önerme nezaketsizliği sergileyeceklerine ihtimal dahi vermiyoruz" dedi.
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le İstanbul'da bir araya gelecek.  Ancak muhalefette ortak aday formülü son gelişmelerle zayıflamış görünüyor. İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi'nin ilk turda kendi adaylarını çıkarmaları bekleniyor.
Saadet Partisi ile İYİ Parti arasında milletvekili seçimine ittifak yaparak girmek için görüşmeleri ise sürecek.

Siyasi flörtler başladı
Öte yandan erken seçim sürecinde adı Saadet Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak geçen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi.
Kaynaklar, ''iki ismin daha önce de bir araya geldiğini, zaman zaman görüşmeler yaptığını'' söylemekle yetindi, görüşmenin ayrıntısına girilmedi. Edinilen bilgiye göre, görüşme talebi Abdullah Gül'den geldi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474