banner564

Lefkoşa’da  şimdilik 5 aday

Belediye Başkanlığı seçimlerine adım adım yaklaşılırken, partiler tüm bölgelerde çalışmalarına hız verdi

Lefkoşa’da  şimdilik 5 aday
banner598

 Kuzey Kıbrıs’ta Haziran ayında yapılacak yerel seçimlere doğru adım adım gidilirken partilerde tüm bölgelerde adaylarını belirlemeye devam ediyor. Aday belirleme sürecinde merakla beklenen ilçelerin başında Başkent Lefkoşa geliyor…

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) başkanlığı için yarışacak adaylar yavaş yavaş belirleniyor.  LTB için mevcut başkan Mehmet Harmancı’nın yanı sıra Ulusal Birlik Partisi adına Hasan Sertoğlu ile Arif Salih Kırdağ ve Çetin Sadeli bağımsız olarak adaylıklarını açıkladı.
Demokrat Parti’nin (DP) Lefkoşa’da işadamı Okyay Sadıkoğlu’nu aday olarak göstereceği öğrenildi.

Partiler bölgeleri belirliyor
Nisan ayı başında yaptığı toplantılarda 11 bölgeden aday olacak ismi belirleyen Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), önceki günkü toplantısında iki aday daha belirledi. CTP son toplantısında Mağusa Belediye Başkan adaylığına Erol Adalıer’in, Mehmetçik Belediye Başkanlığı’na da Cemil Sarıçizmeli’nin aday gösterilmesine karar verdi. Aday seçme çalışmaları devam eden Halkın Partisi Parti Meclisi de önceki günkü toplantısında bazı illerdeki adaylarını belirledi. Partinin adayları Lefke Belediyesi için Fehmi Çamlıköylü, Paşaköy Belediyesi için Mehmet Aktaş, Vadili Belediyesi için Erhan Kaya, Mehmetçik Belediyesi için Kani Buranay ve Dipkarpaz Belediyesi için Havva Elkovan oldu. Öte yandan Demokrat Parti ise yerel seçimlerde Lefkoşa, Değirmenlik, Tatlısu, Vadili ve İnönü’de başkan adayı çıkaracağını açıkladı.

CTP’den kimler aday?
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Belediye Başkan adayı olarak Erol Adalıer’i,  Mehmetçik Belediye Başkan adaylığı için de mevcut Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli’yi belirledi.
CTP’den yapılan yazılı açıklamada “Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Meclisi 19 Nisan 2018 Perşembe akşamı gerçekleştirdiği toplantının kararlarına uygun olarak yapılan çalışmalar sonucunda Mağusa Belediye Başkan adaylığına Erol Adalıer’in, Mehmetçik Belediye Başkanlığı’na da Cemil Sarıçizmeli’nin aday gösterilmesine karar verdi” ifadelerine yer verildi.
CTP PM, 19 Nisan’daki toplantısında adaylık başvurularını değerlendirmiş ve şu adayları açıklamıştı:
“Gönyeli Belediye Başkan Adayı Ahmet Benli, Alayköy Belediye Başkan Adayı Hulisi Manisoy, Akıncılar Belediye Başkan Adayı Hasan Barbaros, Geçitkale Belediye Başkan Adayı Hasan Öztaş, Serdarlı Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, Akdoğan Belediye Başkan Adayı Ahmet Latif, Dikmen Belediye Başkan Adayı Yüksel Çelebi, Güzelyurt Belediye Başkan Adayı Osman Bican, Lefke Belediye Başkan Adayı Aziz Kaya, Dipkarpaz Belediye Başkan Adayı Suphi Coşkun.”
Yeniboğaziçi’nde 20 Nisan akşamı yapılan ön seçimi ise Sertaç Yalçın kazanmıştı.
Böylece CTP’nin şu ana kadar belirlediği belediye başkanı aday sayısı 13’e yükseldi.

HP’den kimler aday?
Halkın Partisi Parti Meclisi, önceki akşam toplanarak, Yerel Yönetimler Seçimi’nde nasıl bir yol izleneceği, kendi adaylarını belirleme ve hangi adaylara destek belirtileceği konusunda kararlar aldı.
Toplantıyla ilgili dün HP’den yapılan açıklamada,  Partinin, Paşaköy, Vadili, Dipkarpaz, Mehmetcik ve Lefke’de kendi belediye başkan adaylarını çıkarması; Girne, Beyarmudu, Yeni Boğaziçi ve Alsancak Belediyelerinde ise bağımsız belediye başkan adaylarına destek vermesi kararı alındığı belirtildi.
Halkın Partisi’nin kendi adayı olarak kararlaştırdığı belediye başkan adayları Lefke Belediyesi için Fehmi Çamlıköylü, Paşaköy Belediyesi için Mehmet Aktaş, Vadili Belediyesi için Erhan Kaya, Mehmetçik Belediyesi için Kani Buranay ve Dipkarpaz Belediyesi için Havva Elkovan oldu.
Parti ayrıca, bağımsız aday çıkmaları halinde Girne Belediyesi’nde Osman Fırat’ı, Yeni Boğaziçi Belediyesi’nde  Mustafa Zurnacılar’ı ve Alsancak Belediyesi’nde ise Fırat Ataser’i belediye başkan adayı olarak destekleme kararı aldı.
Halkın Partisi açıklamasında, dün akşam alınan kararlar arasında, diğer belediyelerle ilgili istişarelere devam edilmesinin ve hükümet ortaklarının oluşturacağı ittifaka bağlı kalınmasının da bulunduğu kaydedildi.

DP’de 5  bölgeden aday çıkaracak
Öte yandan Demokrat Parti ise yerel seçimlerde Lefkoşa, Değirmenlik, Tatlısu, Vadili ve İnönü’de başkan adayı çıkaracağını açıkladı. Demokrat Parti Parti Meclisi üyesi Şevket Şenbülbül, BRT’ye yaptığı açıklamada, Demokrat Parti’nin Lefkoşa, Değirmenlik, Tatlısu, Vadili ve İnönü’de aday çıkaracağını açıkladı. Şenbülbül partinin önümüzdeki günlerde toplantı yaparak adaylarını açıklayacağını söyledi.
Öte yandan DP’nin Lefkoşa’da tanınmış işadamlarından Okyay Sadıkoğlu’nu aday olarak açıklamaya hazırladığı öğrenildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474