banner564

Van’dan mesaj verdi

Davutoğlu, "Bizim kültürümüzde kimseyi kimliğinden, inancından, fikriyatından dolayı kınamak yoktur” dedi

Van’dan mesaj verdi
banner598
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim kültürümüzde kimseyi kimliğinden, inancından, fikriyatından dolayı kınamak yoktur. Biz, insanı eşrefi mahlukat olarak görürüz. Yaratılmışların en şereflisi olarak görürüz, hepsini kardeş, dost biliriz. Siyaset yapıyor olmamızın yegane sebebi de amacı da budur" dedi.
Davutoğlu, partisinin Van Beşyol Meydanı'nda düzenlediği mitinginde yaptığı konuşmada, her Van'a gelişinde ayrı bir muhabbet gördüğünü belirterek, Van'ın ilçelerini tek tek sayarak oralarda yaşayan vatandaşlara selam gönderdi.
Davutoğlu’nun konuşmasının satır başları ise şu şekilde oldu:
"Bizim kültürümüzde kimseyi kimliğinden, inancından, fikriyatından dolayı kınamak yoktur. Biz, insanı eşrefi mahlukat olarak görürüz. Yaratılmışların en şereflisi olarak görürüz, hepsini kardeş, dost biliriz. Siyaset yapıyor olmamızın yegane sebebi de amacı da budur. 
Biz, bölmek, parçalamak, şiddeti körüklemek için değil, kardeşliği, birliği, dayanışmayı getirmek için bir aradayız. Bu toprakların makus talihini değiştirmek için siyaset yapıyoruz, yokluğu, yoksulluğu, yasakları bu topraklardan silip atmak için siyaset yapıyoruz.
Gece, gündüz çalışırken, Türk'ü, Kürt'ü, Zaza'sı hep beraber oturup kafa kafaya geceler boyu, işte Toros Yörüklerinden Ahmet, Batman Kürtlerinden Mehmet, Diyarbakır Kürtlerinden Mehdi, Bingöl Zazası Cevdet ve şimdi Vanlı Beşir hepimiz adımızla kimliğimizle masada oturuyor, Türkiye'nin geleceği için hep beraber çalışıyoruz.
Van meydanından söz veriyorum; bu Vanlı kardeşlerimin, Doğulu, Güneydoğulu kardeşlerimin hayatına kasteden, rızkına göz koyan kim olursa olsun sonuna kadar mücadele edeceğiz. Başladığımız işi yarım bırakmayacağız. Ne Çözüm Süreci yarım kalacak ne de terörle mücadele süreci.
Biz bu memleketi terör çetelerine, faili meçhullere bir daha bırakmayacağız. Hiç merak etmeyin, 80’li, 90’lı yıllara bu ülkeyi döndürmek isteyenler başarılı olamayacak. Biz çözüm için her zaman olduğu gibi dimdik ayakta duracağız.
Silvan'a baraj yapıyoruz, oraları kundaklıyorlar. İş makinelerini yakıyorlar. Giden ambulansların içindeki hemşireleri öldürüyorlar, oradaki şoförlere saldırıyorlar. Bunların 'Türkiye' diye bir derdi yok, 'Van' diye bir derdi yok…

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473