banner564

Çözüme katkı yapsın

İki toplumlu seramik sergisinin açılışını Cumhurbaşkanı Akıncı yaptı

Çözüme katkı yapsın
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, önceki gün akşam “Together Again” isimli iki toplumlu seramik sergisinin Saçaklı Ev’deki açılışını yaptı.
Buradaki konuşmasında sanat etkinliklerinin yaşamı daha anlamlı kıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, iki toplumun sanatçılarının gerçekleştirdiği sanatsal faaliyetlerin önemine dikkat çekti.
Akıncı, “İki toplumun kültür ve sanat insanları çözüme ve barışa ciddi katkılarda bulunabilir, buna inanıyorum” dedi.
Kıbrıs Türk Seramikçiler Derneği Başkanı Semral Öztan ise açılıştaki konuşmasında, “Together Again” sergisinin, 2004’te bir sergi gerçekleştiren 10 Kıbrıslı Türk ve 10 Kıbrıslı Rum seramikçinin ikinci sergisi olduğunu söyledi.

Akıncı’dan Kanbay’a nezaket ziyareti 
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’a nezaket ziyaretinde bulundu. Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, yürütmekte olduğu zorlu müzakere sürecinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya başarılar dileyerek, “İnşallah güzel bir sonuca ulaşılacak” dedi ve bu konuda Türkiye’nin tüm desteğinin Akıncı’nın yanında olduğunu belirtti.
Ziyarette konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, görevine başlarken kendisine güven mektubunu sunan Kanbay’a bir ziyaret borcu olduğunu belirtti.
 Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na da bugün ziyaretleri olacağını dile getiren Akıncı, daha önce de Meclis ve hükümete ziyaretlerde bulunduğunu anımsattı.

Akıncı, Ziya Rızkı Vakfı’nı kabul etti
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün ayrıca, Dr. Ceyhun Birinci başkanlığındaki, Ziya Rızkı Vakfı heyetini kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473