banner564

Yatırımcılara mesaj verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay,  Türkiye’nin güvenli bir liman olduğunu ifade etti

Yatırımcılara mesaj verdi
banner598

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kırgızistan ile bugün imzalanacak Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Protokolü ve Eylem Planı ile kısa ve orta vadede atılabilecek adımları bir takvime bağladıklarını belirterek, "76 maddeden oluşan bu Eylem Planı'nın hayata geçirilmesi ile sorunlar aşılacak ve yeni iş birliği alanları oluşturulacaktır" dedi. 

Oktay, TOBB, TİM ve DEİK iş birliğiyle gerçekleştirilen “Türk-Kırgız İş Forumu” na katıldı. Türkiye ve Kırgızistan’ın tarihi, sevinçleri ve hüzünleri iç içe geçmiş iki devlet olduğunu kaydeden Oktay, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov’un geçen sene nisan ayında Türkiye’ye yaptığı ziyaretin iki ülke arasında önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi.
Oktay, “Söz konusu ziyaret sırasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ceenbekov tarafından gösterilen hedefleri gerçekleştirmek doğrultusunda bizler de çok yoğun bir gayret içerisindeyiz. Siyasi karar alıcılar olarak bizler, iş dünyasının önündeki engelleri açmak için gayret gösteriyoruz. Ancak biliyoruz ki Türkiye-Kırgızistan ticari ve ekonomik ilişkilerinin daha da ileriye taşınmasında başrol iki ülke iş insanları olarak sizlerdedir” ifadelerini kullandı.
Küresel ekonomide son dönemde yaşanan gelişmelere bakıldığında, dünya ekonomisinin büyüme oranlarının aşağı yönlü revize edilmesine ve korumacı ekonomi politikalarının yaygınlaşmasına neden olduğunu belirten Oktay, “Türkiye ise yatırım fırsatlarıyla yatırımcılar ve iş insanları için bulunduğu coğrafyada güvenli bir liman olma özelliğini koruyor. Büyüme oranları ise tam aksine, yukarı yönlü revize edilmektedir. Kaptanın hüneri dalgalı denizde belli olur. Biz de dünyadaki bu dalgalı dönemde, ekonomimizden ve ortak değerlerimizden aldığımız güçle, ikili ticari ilişkilerimizi daha ileri bir seviyeye taşımak istiyoruz. Bunda da kararlıyız” diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474