banner564

‘Yeter artık’

Kılıçdaroğlu, seçim konuşmalarını yolsuzluk iddiaları üzerinde şekillendirdi

‘Yeter artık’
banner598

   CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu, "Hep beraber çalışacağız. Ben anlatacağım ama siz de anlatacaksınız. Sizin de sorumluluğunuz var. Kahvede anlatacaksınız, hanımlar günde anlatacaklar. Cadde de anlatacağız, öğrenciler üniversitede anlatacaklar. Tarlada anlatacağız, işçi fabrikada anlatacak. 'Hırsızlardan bıktık' diyeceğiz. Yeter artık, Türkiye Cumhuriyeti'ni hırsızlar yönetemez, işin noktası budur" dedi.

   Kılıçdaroğlu, partisince Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "Annelere sesleniyorum, eğer çocuğunuz işsizse sebebi bu başçalandır. Bu ülkede yoksulluk varsa sebebi bu adamdır" diye konuştu.

    Böyle bir Türkiye'yi asla kabul etmediklerini belirtenKılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Düşünün Van'da bir baba oğlunun cenazesini sırtında torbayla taşıyor. Bütün yurttaşlarıma söylüyorum, bunu düşünün 17 Aralık 2013 TBMM önünde gencecik bir adam 'ben açım' diye kendisini yaktı ve 10 gün sonra öldü. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren değerli yurttaşlarıma sesleniyorum. Siz oy verdiniz, yolsuzlukları önleyeceklerdi, siz oy verdiniz, yasakları önleyeceklerdi, ne oldu, yolsuzluk bunların kitabı oldu. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman bana bir görev düşüyor, sadece bana mı? Hayır, hepimize görev düşüyor."

 

Ne montajı kardeşim?

 

   "Bir başbakan düşünün ülkeyi yönetiyor. Oğluna telefon ediyor, 17 Aralık sabah 8'i 2 geçe. Burada izlediniz değil mi? Diyor ya 'montajdı'. Ne montajı kardeşim, Porsuk Çayı ne kadar gerçekse bu sesler de o kadar gerçektir" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

   "Değerli arkadaşlarım, bakınız şöyle diyor. Sabahın 8'i 2 geçe. 'Oğlum' diyor, 'şunların şunların evlerinde arama yapılıyor' diyor. E, Bilal oğlan yeni uyanmış sabahın körü ona göre, 'baba bir daha tekrar eder misin?' diyor. 'Olur oğlum bir daha tekrar edeyim' diyor. Tekrar ediyor, 'paraları sıfırlayın' diyor. Şimdi, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygı değer yurttaşlarıma sesleniyorum. Hangi ülkenin Başbakanı sabahın köründe oğluna telefon edip 'oğlum, evdeki paraları sıfırlayın, sadece sıfırlamayın sıfırlarken kardeşini çağır, teyzeni çağır, ablanı çağır, dayını çağır, şunu çağır bunu çağır beraber sıfırlayın' diyor. Bu olmaz arkadaşlar. Söylüyorum, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygı değer yurttaşlarıma sesleniyorum. Sizin vicdanınız bunu kabul ediyor mu? Eskişehirlilere soruyorum, sizin vicdanınız bunu kabul ediyor mu? Değerli arkadaşlarım sadece Eskişehirliler, sadece bizim ülkemizde değil, emin olun vicdan sahibi olan dünyadaki hiçbir kişi, hiçbir kitle böyle bir tabloyu kabul etmiyor. Ertesi gün 5 kez telefon ediyor. 18 Aralık saat 10.58'de yine telefon ediyor. 'Oğlum ne yaptın sıfırladın mı tamamını?'. 'Babacığım' diyor 'biraz kaldı' diyor. 'Ne kadar evladım'. '30 milyon Avro kaldı' diyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygı değer yurttaşlarıma sesleniyorum, 30 milyon Avro, bir gün dağıttılar sıfırlayamadılar. Hala bu ülkeyi yöneten hırsızlara oy vermeye devam edecek misiniz."

 

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 00:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474