banner564

Tatmin oldu

Mavroyannis’in, Ankara’dan ‘tüm konularda’ tatmin edici mesajlar aldığı iddia edildi

Tatmin oldu
banner598

   Güney Kıbrıs’ta yayımlanan Politis gazetesi, geçtiğimiz hafta içinde Ankara’yı ziyaret eden Rum müzakerecei Andreas Mavroyuannis’in, Türk Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin önüne koyduğu garantiler, Türk askeri ve güvenlikle ilgili bütün konularda tatmin edici mesajlar aldığını iddia etti.
   Gazeteye göre, Andreas Mavroyannis iki buçuk saat süren bir görüşmesinde, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu’na, Başkan Anastasiadis’in Kıbrıs sorunuyla ilgili düşüncelerini aktarma fırsatı buldu. Mavroyannis Politis’e ‘görüşme yüksek misafirperverlik ve dostluk ruhunda gerçekleşti, görüşme de yapıcıydı’ dedi.
   Mavroyannis, Başkan Anastasiadis’ten aldığı kesin talimat tahtında Başkan’ın değişmez çözüm iradesini ve Kıbrıs Rum tarafının, mümkün olan en kısa sürede bir sonuca götürecek müzakerelere hazır olduğunu iletti. Son olarak da Avrupa Birliği içerisinde federal bir Kıbrıs vizyonunu ortaya koydu.

Özersay’ın Atina ziyareti


  Fileleftheros Gazetesi de, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun Andreas Mavroyannis’i daha çok dinlediğini, genel söylemler ve dileklerle yetindiğini ancak Atina’da Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Anastasios Mitsialis’in Kudret Özersay’ın dediklerini dinlediğini, birçok kez hedefin Kıbrıs’ta çağdaş bir Avrupa devletinin işlemesi olduğunu tekrarladığını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 04:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474