banner564

İşte o zaman  ekonomi uçar

Tatar, “Seyahat özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılıp, KKTC’ye direkt uçuşların başlatılması gerekir” dedi

İşte o zaman  ekonomi uçar
banner598

 Raif UZKAN    

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın istikrarlı büyümeyi sağlayacak ekonomik planlamaya geçiş için hazırladığı “Vizyon 2035” projesi dün Bedesten’de yapılan toplantıda tanıtıldı.
Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan tanıtım etkinliğinde Başbakan Ersin Tatar ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy da konuşma yaptı.
Başbakan Ersin Tatar, insan potansiyelinin ülke kaynaklarının en önemlisi olduğuna dikkat çekerek, dünyalı olmayı hedefleyen girişimcilerin doğru politika ve teşviklerle yönlendirilmesinin önemine işaret etti.
Doğu Akdeniz’de meydana gelen olaylar ve siyasi gelişmelerin her geçen gün KKTC’nin 
zeminini güçlendirdiğini belirten Tatar, KKTC’nin artık Türkiye’nin güvenliği için de önemli bir konuma geldiğini kaydetti.
Başbakan Tatar, Kıbrıs’ta varılması olası bir anlaşmanın şekli ne olursa olsun ayrı bir devlet, ayrı bir yönetim ve Kıbrıs Türk halkının ayrı bir varlık olarak dünyaca kabul edilmesi gerekliliğine vurgu yaptı. Tatar, seyahat özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılıp, KKTC’ye direkt uçuşların başlatılması gerektiğini kaydetti.
Tatar, üzerinden 45 yıl geçmesine rağmen Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan bir halkın insan haklarına aykırı şekilde özgürlüklerinin kısıtlandığını belirterek, “Belki bugün-yarın bundan bir netice alamayız ama belli uluslararası mahkemelerde haklarımızı arayacağız” şeklinde konuştu.
Direkt uçuşların uçak bilet fiyatlarını da olumlu etkileyeceğini söyleyen Tatar, turistik yerleri, doğası, tarihi, eğitimli yabancı dil bilen insanıyla KKTC’nin, ekonomik kalkınma gerçekleştirirken aynı oranda hassasiyeti çevreye de göstermesi gerektiğini vurguladı.

Taçoy: Hedef istikrarlı büyüme
Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy da, TSK’nın “Barış Pınarı” harekâtının başarılı olması dilekleriyle başladığı konuşmasında, Doğu Akdeniz’deki doğal gaz arama çalışmalarına değindi.
Vizyon 2035 projesiyle istikrarlı büyümeyi sağlayabilecek ekonomik gelişimi sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Taçoy, 8 ayrı alanda oluşturulacak stratejik projelerin daha sonra tek plan haline getirilip, hibelerle de desteklenerek hayata geçirileceğini ve bunun için ölçülebilir hedefler koyduklarını vurguladı.
2020 yılını KKTC için bir fırsat yılına çevirmek istediklerini de kaydeden Taçoy, 2019’daki kriz için gerekli tedbirleri aldıklarını ve 2020 için bu tedbirleri almaya devam edeceklerini söyleyedi. Taçoy, bir yandan da TC-KKTC doğal gaz boru hattının kurulmasına öncelik verileceğini ifade etti.
Taçoy, hükümetin aldığı ekonomik tedbirlerin ekonominin çarklarının yeniden dönmesini sağladığını belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473