banner564

‘Onisilos-Gedon’

Rum-İsrail ortak tatbikatına F-16’lar da katıldı

‘Onisilos-Gedon’
banner598
   Rum kesimi ile İsrail silahlı kuvvetleri arasında, 2015 yılı içerisinde 2’ncisi gerçekleştirilen “Onisilos/Gedeon” kod adlı tatbikatın  tamamlandığı haber verildi.
   Politis gazetesi “Rum Hava Savunması İsrail F-16’ları Karşısında… BUK ve TOR’lar da Çalıştı” başlıklı haberinde, tatbikatta 24 İsrail savaş uçağı ile iki yardımcı savaş uçağının yer aldığını ve bu iki uçağın Baf’taki hava üssüne inip, ikmal yaptıklarını yazdı.
   Gazete, Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) ise tatbikatta gerek hava, gerek de kara kuvvetlerini harekete geçirerek, özellikle hava savunma sistemini test ettiğine dikkati çekti.
Elde ettiği bilgilerin, Rum kesiminin 90’lı yıllarda Rusya’dan aldığı orta ve kısa menzilli hava savunma sistemlerinin, İsrail Hava Kuvvetlerine bağlı F-16’lardan gelen hedeflere yönelik sanal hareketlere oldukça memnun edici bir şekilde yanıt verdikleri yönünde olduğunu kaydeden gazete, BUK füzelerinin, savaş uçaklarını 40 kilometre mesafeden tespit edip, kilitlendiğini belirtti.
   Tatbikatın, öncekilerden daha büyük zorluk derecesine sahip olduğunu kaydeden gazete, hava savunma birimlerinin düşman uçaklarının saldırı senaryosuna sahip olmadıkları gibi, uçakların tam saldırı saati ve yönlerini de bilmediklerini ekledi.
   Gazete, “askeri kaynakların” tatbikatın Rus hava savunma sistemleriyle karşı karşıya kalan İsrailliler için olduğu kadar, Rumlar için de büyük değere sahip olduğunu ifade etti.
Gazete, tatbikatta Rum ordusunun da hava savunma sistemleri haricinde, tankları, helikopterleri ve başka askeri birimleri harekete geçirdiğini de ekledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2015, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473