banner564

“Halka hizmete hazırız”

İlk Kadın Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı, “Vatandaşların bize daha kolay ulaşacağı bir yöntem bulacağız” dedi

“Halka hizmete hazırız”
banner598
Özgül Gürkut MUTLUYAKALI (TAK): 
Nail Atalay ve Feridun Önsav’ın ardından KKTC’nin üçüncü Yüksek Yönetim Denetçisi olan Dizdarlı, bu göreve atanan ilk kadın sıfatını da kazandı. Dizdarlı, böyle bir görev teklifini beklemediğini, Cumhurbaşkanı’nın teklifi üzerine uzun süre düşünüp değerlendirip topluma hizmet için kabul ettiğini söyledi.
Geçtiğimiz salı günü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı huzurunda yemin ederek Şubat 2012’den beri boş bulunan Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) görevine resmen başlayan Emine Dizdarlı, görevindeki ikinci gününde TAK muhabirine açıklamalarda bulundu.
Dizdarlı, yeni görevinde de tarafsız ve doğru şekilde halka hizmete hazır olduğunu söyledi.
Kamu kurum ve kuruluşlarının yasal mevzuata uygun çalışmasının takipçisi olacaklarını ifade eden Dizdarlı, Anayasal kurumlardan biri olan Yüksek Yönetim Denetçisi Dairesi’nin yeniden vatandaşın gündemine girmesi ve vatandaşın kendilerine daha kolay ulaşabilmesi için bazı yeni düzenlemeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Yüksek Yönetim Denetçisi’nin yasayla verilen yaptırım gücünün çok yeterli olmadığını belirten Dizdarlı, yasadaki bütün yetkileri zorlayacağını ve ilgili yasada değişikliği de gündemlerine alacaklarını söyledi.
Dizdarlı, Yüksek Yönetim Denetçisi’nin toplumda daha iyi bilinmesi ve bu hizmetten yararlanılması için girişimler yapacağını, bunlar arasında web sayfası oluşturulmasının da bulunduğunu söyledi. Vatandaşın kendilerine daha kolay ulaşacağı bir yöntem bulacaklarını ancak şu anda yasaya göre başvuruların bireysel olarak yazılı yapılması gerektiğini anlatan Dizdarlı, yasanın online başvuruya elvermediğini belirtti.
Emine Dizdarlı, var olan personelin çalışmak için çok azimli olduğunu ve çalışmak istediğini vurgulayarak “Daha güçlü, verimli ve etkin bir kadro olması şarttır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2015, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473