banner564

Hüdaoğlu: “Sorunlar derinleşecek”

Tıp-İş’in eylemine destek verdiklerini belirten Hüdaoğlu, “Ayrılan bütçeyle sağlık alanında reform yapılamaz” dedi

Hüdaoğlu: “Sorunlar derinleşecek”
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, Tıp-İş’in eylemine destek verdiklerini açıkladı.
Hüdaoğlu, sağlığa ayrılan mevcut bütçeyle sağlık alanında reform yapılamayacağını savundu. Bunun sorunları daha da derinleştireceğini kaydeden Hüdaoğlu, yaşanan sıkıntı ve eylemlerin ana nedeninin bu olduğunu iddia etti.
Suphi Hüdaoğlu, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde, hekim sayısının yetersiz, çalışma koşullarının bozuk ve özlük haklarının geri olması nedeniyle eylem yapan Tıp İş’in haklı olduğunu ileri sürdü. Hüdaoğlu, “Hükümet altyapıdan özlük haklarına kadar sorunlara eğilmiyor, ihtiyaçları karşılayamıyor. Toplumun sağlığı daha fazla ihmal edilmemeli” dedi. 
Yazılı bir açıklama yapan Hüdaoğlu, “İnsan hayatını bu kadar yakından ilgilendiren bu konuda tasarruf yapılması doğru değildir. Haklı olan hekim ve sağlık çalışanlarıdır. Hükümet bu sorunu en erken zamanda çözmek zorundadır” dedi. 

“Koruyucu hekimlik”
Hükümetin, sağlık alanında kaosa neden olduğu ve koruyucu hekimlik görevini de yerine getiremediğini savunan TDP Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, ülkede gıda güvenliği, toplu taşımacılık ve hava kirliliği konularında sorunlar yaşandığına dikkat çekti. 
Hüdaoğlu, sağlık alanında yapılması gerekenleri “Meslek örgütleri tarafından kabul gören kamuda çalışan doktor maaşlarının iyileştirilmesi, tam gün uygulamasına geçilmesi, eş zamanlı Genel Sağlık Sigortası, Döner Sermaye Yasası, Hasta Hakları Yasası, Sağlık Çalışanları Değişiklik ile Özel Hastaneler Değişiklik Yasa Tasarıları’nın yaşama geçirilmesi” şeklinde sıraladı.

“Destek vermeye hazırız ”
Diğer birçok alanda olduğu gibi sağlık sisteminin de yeniden kurgulanması gerektiğini belirten Hüdaoğlu, sosyal demokrat bir parti olarak TDP’nin bu yönde atılacak her türlü adıma destek vereceğini açıkladı. 

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2015, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474