banner564

Doğaya candan katkı

Kızılay’ın öncülüğünde 4 bin fidan Kalkanlı’da, Tepebaşı’nda ise Avcılık ve Atıcılık Birliğinin girişimiyle bin fidan toprakla buluştu

Doğaya candan katkı
banner598

Osman ZORLU
Kızılay’ın öncülüğünde 4 bin fidan Kalkanlı’da, Tepebaşında ise Avcılık ve Atıcılık Birliğinin girişimiyle Bin fidan toprakla buluştu. Takdir toplayan iki etkinlikte de çok sayıda vatandaş katkıda bulundu.
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı, iki yıl önce Güzelyurt Kalkanlı’da meydana gelen orman yangınında zarar gören alana 4 bin fidan dikerek anı ormanı oluşturdu.
Açıklamaya göre, fidan dikim etkinliğine, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı  Başkanı Sezai Sezen, Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Darbaz, Kıbrıs Eğitim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Vahap Gültekin, Kızılay ekipleri, Genç Kızılay gönüllüleri, Orman Dairesi personeli ve gönüllü vatandaşlar katıldı.
“Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Anı Ormanı”nda iç kısımlara Kızılçam, yol çevresine ise yangına karşı dayanıklı zakkum fidanları dikilerek can suyu verildi.
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Başkanı Sezen etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, 2 yıl önce meydana gelen yangında tahrip olan ormanlık alanın yeniden yeşillendirilmesi adına, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde 4 bin fidanı toprakla buluşturduklarını belirtti.
Ekolojik döngünün temelini oluşturan ormanları korumanın her bireyin görevi olduğunu vurgulayan Sezen, projeye katkı koyan Kızılay ve Orman Dairesi ekiplerine, bölge muhtarlarına ve gönüllü vatandaşlara teşekkür etti.

Tepebaşı’nda örnek dayanışma
Öte yandan Tepebaşı köyünde de yine sosyal sorumluluk örneği bir fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Tepebaşı Avcılık ve Atıcılık Birliği Yönetim Kurulu ve duyarlı köylüler tarafından yaklaşık bin fidan toprakla buluşturuldu. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474