banner564

İlber Ortaylı’nın Merit Park Hotel’deki semineri büyük ilgi gördü

‘Liderlik ve Yöneticilik’

İlber Ortaylı’nın Merit Park Hotel’deki semineri büyük ilgi gördü
banner598

 Merit Hotelleri Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hanzade Özbaş tarafından konuk edilen Prof. Dr. İlber Ortaylı,  Merit Park Hotel’de ‘Lider ve Yönetici’ konulu kişisel gelişim zirvesinde bulundu.

Hanzade Özbaş 31. Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecid Han’ın en küçük şehzadesi ve Osmanlı İmparatorluğu’nun son Padişahı Sultan VI. Mehmet Vahidettin Han’ın büyük kızı Fatma Ulviye Sultan’ın torunudur. Turizm sektörünün içinde doğmuş ve 38 yıldır bu sektörün her alanında emek vermiş bir iş kadınıdır. 
Birçok kesim tarafından yoğun ilgi ile karşılanan Prof. Dr. İlber Ortaylı, verdiği seminerde yaklaşık bin 100 kişiden oluşan katılım sağlandı. 
Öncelikle kişisel kariyerinden bahseden Prof. Dr. İlber Ortaylı, eğitim ve kariyer konusunun altını çizerek Türkiye’de üniversite ve eğitim sisteminin değişen fonksiyonu ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. 
Ortaylı, ‘Etkin Lider ve Yönetici nasıl olunur? Aralarındaki farklar nelerdir? Başarılı bir yöneticinin sahip olması gereken özellikler nelerdir?’ konularını ele aldı.
Dünya liderlerinden ve onların vasıflarından bahseden Prof. Dr. İlber Ortaylı dünyada lider vasfında olan insanların çok az olduğunu ve Türkiye’ye gelmiş geçmiş en iyi liderin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu belirtti. 
Bir işe girerken ilk hedefin para olmaması gerektiğini vurgulayan Ortaylı, “Öncelikle işinize sevgi ve saygınızın olması gerekir” dedi.
Ortaylı daha sonra ise, seyircilerden gelen soruları yanıtladı.
Seminer sonrası Merit Hotelleri Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hanzade  Özbaş’ın  Merit Royal Hotelde Prof. Dr.  İlber Ortaylı için  verdiği yemekte bir araya gelen  konuklar,  tarih kokan samimi sohbetler eşliğinde keyifli bir gece geçirdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473