banner564

Detaylar görüşüldü

Elizabeth Spehar, Akıncı ile 16 Nisan’da kendisinin ev sahipliğini yapacağı iki liderin gayri resmi yemeğini ele aldıklarını söyledi

Detaylar görüşüldü
banner598

 Fezile A. ÖKSÜZ            

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Misyon Şefi Elizabeth Spehar ile bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Akıncı ile bir araya gelen ve yaklaşık 1 saat süren bir görüşme gerçekleştiren Spehar, görüşmeden çıkışta gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.
Elizabeth Spehar, Akıncı ile iyi bir toplantı yaptıklarını belirterek, 16 Nisan’daki kendisinin ev sahipliği yapacağı iki liderin gayri resmi yemeğini ele aldıklarını söyledi.
Spehar, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile de hafta içinde görüşeceğini belirtti.
Geçen yıldan bu yana ilk defa bir araya gelecek liderleri ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu kaydeden Spehar, buluşmanın, iki liderin yüz yüze görüşmesi ve konuşması açısından iyi bir fırsat olacağını söyledi.

Doherty’den Akıncı’ya ziyaret
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün ayrıca Amerika’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Kathlen Doherty’yi kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı’ndaki kabul saat 11.00’de başladı.


Akıncı, parti başkanlarıyla toplantı yapacak
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’le 16 Nisan Pazartesi günü yapacağı görüşme öncesi Meclis’te temsil edilen siyasi parti başkanlarıyla Cuma günü değerlendirme yapacağı bildirildi.
Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacak değerlendirme toplantısı 10.30’da başlayacak.

Akıncı, İstanbul yolcusu
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Eşi Meral Akıncı ile birlikte, Marmara Grubu Vakfı’nın davetlisi olarak, 21. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne katılmak amacıyla bugün öğleden sonra İstanbul’a gidecek.
Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, iki gün sürecek Zirveye bazı devlet başkanı, parlamento başkanları ve başbakanlar katılıyor. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Zirvede “Çağımızın İkilemi-Teknoloji/Politika” konulu Cumhurbaşkanları oturumunda konuşma yapacak.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473