banner564

Gündem Mali Protokol

Ankara’da Şahali ile görüşen Akdağ, bugün Lefkoşa’da üst düzey temaslarda bulunacak 

Gündem Mali Protokol
banner598

 Ankara’da temaslarda bulunan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile bir araya geldi.

Görüşme öncesinde açıklamada bulunan Akdağ, şunları söyledi.
“Öteden beri TC olarak kardes ülkemiz KKTC’ye karşı çok yakın bir alakamız var. Bu yakın alakanın neticesi ve önemli bir göstergesi olarak hükümetimiz güzel bir mekanizma geliştirmiş durumda. Başbakanımız adına bir Başbakan Yardımcısı olarak KKTC’nın ekonomik gelişmesi ve işbirliği için meseleleri takip ediyor ve doğrusu bu vazife bana verildiği için çok mutluyum. Büyük bir memnuniyetle bu vazifeyi icra ediyorum.” 
Akdağ, KKTC halkı açısından çok kısa sürede büyük gelişmelere birlikte imza atılacağına inandığını da dile getirdi.

Şahali: Halkın refahı için çalışıyoruz
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Şahali de, TC-KKTC arası dostluk, kardeşlik ve işbirliğinin çok önemli olduğunu söyledi.
Şahali, şunları söyledi:
“KKTC’'ye sağlamakta olduğunuz mali ve teknik destek bizlerin daha refah günlere erişmemiz bakımından son derece önemli. Biz KKTC hükümeti olarak özelikle imzaladığımız hükümetlerarası anlaşmalar çerçevesinde yükümlülüklerimizi yerine getirmek, ilişkilerimizi geliştirmek ve halkımızın refahını daha da yukarıya taşımak bakımından yoğun bir gayret içerisindeyiz.” 
Yeni oluşan koalisyon hükümetinin halkın refahı için yoğun uğraş içerinde olduğuna işaret eden Şahali, hem KKTC kaynakları, hem de TC destekleri ile halka daha refah bir gelecek hazırlama konusunda görev başında olduklarını ifade etti.

Akdağ’dan günübirlik KKTC ziyareti
Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ bugün KKTC’de temaslarda bulunacak.
Yapılan açıklamaya göre, dün akşam ülkeye gelen Akdağ, bugün 10.00’da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 11.00’de Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, 12.00’de Başbakan Tufan Erhürman tarafından kabul edilecek.
Programa göre, Başbakanlık’taki görüşme, çalışma toplantısıyla devam edecek ve saat 15.00’e kadar sürecek.
Akdağ, saat 15.30’da Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile bir araya gelecek ve gece de Başbakan Erhürman tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak. Akdağ ve beraberindeki heyetin temaslarında iki ülke arasında imzalanacak olan ekonomik ve mali protokolle ilgili görüş alışverişinde bulunacağı öğrenildi.
Programa göre Türkiye Başbakan Yardımcısı Akdağ, gece 21.35’te adadan ayrılacak.


Şahali, Fakıbaba ile de görüştü
Ankara’da temaslarını sürdüren Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Gıda Tarım ve Hayvancılık| Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile de bir araya geldi.

Tarımsal alanda tam mutabakat
Görüşmede, Türkiye ile KKTC arasında "Tarım Alanında Teknik, Bilimsel ve Ekonomik İşbirliği Mutabakat Zaptı"nın imzalanması dolayısıyla Bakanlığın Toplantı Salonu'nda tören düzenlendi. Mutabakat zaptını, Fakıbaba ile KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali imzaladı.
Fakıbaba, buradaki konuşmasında, KKTC’nin tarımda daha güçlü ve etkin olmasının Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, "Tarımsal anlamda her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz." dedi.
Fakıbaba, mutabakatın her iki ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.
Şahali de imzalanan mutabakatla iki ülke arasındaki ilişkilerin ileri boyuta taşınacağını belirterek, "Tarım, bilimsel olarak ele alınması gereken bir üretim alanı. Bu doğrultuda Türkiye çok mesafeler kat etti. Türkiye'nin deneyimlerinden faydalanmak bizim için çok önemli." diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2018, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473