banner564

Diyaloğa destek sözü

Kıbrıs’taki dini liderler, İsveç Dışişleri Bakanı Annika Söder’le bir araya geldi

Diyaloğa destek sözü
banner598
Kıbrıs’taki dini liderler, İsveç Dışişleri Bakanı Annika Söder’le önceki gün bir araya geldi.
İsveç’in Lefkoşa Büyükelçisi Klas Gierow’un rezidansında, İsveç Büyükelçiliği’nin önderliğinde sürdürülen “Kıbrıs Barış Sürecinde Dini Yol” çalışmaları çerçevesinde yer aldı.
Görüşmeye Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Rum Başpiskopos Hrisostomos, Kıbrıs Latin Kilisesi’nden Jerzy Kraj’la birlikte, İsveç Dışişleri Bakanlığı’ndan Anders Kallin, İsveç’in Lefkoşa Büyükelçisi Klas Gierow ile Büyükelçilikten Sara Brandt ve “Kıbrıs Barış Sürecinin Dini Yolu Ofisi”nden Salpy Eskidjian katıldı.
Yapılan yazılı açıklamada, dini liderlerin Söder’i sıcak bir şekilde selamladığı ve 2009 yılında kurulan “Kıbrıs Barış Sürecinin Dini Yolu Ofisi”nin kurulmasına yönelik desteğinden dolayı İsveç hükümetini takdir ettiği kaydedilerek, bu ofisin dini liderlerin barışa yönelik diyaloğunu başlattığı ve bu diyaloğa katkı koymayı sürdürdüğü belirtildi.
Dini liderlerin Bakan Söder ile Kıbrıs barış süreci, kaygıları ve beklentileriyle ilgili yapıcı bir tartışma yaşadığı dile getirilen açıklamada, birlikte çalışmaya ve Kıbrıs’ta barış ve uzlaşı için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya yönelik taahhütlerini yineledikleri kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473