banner564

Perdeler açıldı

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, yeni sezona ‘Paraya Hayır’ ile başladı

Perdeler açıldı
banner598

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu 2022- 2023 yılı sezonunun yeni oyunu ‘Paraya Hayır’ ile perdelerini açtı.
Flavia Coste'un yazdığı, Can Kapyalı’nın çevirdiği oyunu Osman Ateş'in yönettiği oyunda; Kurtuluş Altaylı, Aysel Açelya Bükülmez, Özgür Oktay ve Fuat Zorali rol aldı.
Oyunun prömiyeri önceki akşam Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın da takip ettiği oyunun dekor - kostüm tasarımını Özlem Deniz Yetkili, Işık tasarımı ve uygulamasını Salih Kanatlı, müzik seçimini Osman Ateş, afiş/broşür tasarım ve oyun fotoğraflarını Umut Ersoy, dekor - kostüm asistanlığını Asya Kazafanalı, efekt uygulamasını Mehmet Eseri ve sahne amirliğini ise Mehmet Demir yaptı.
Oyunun sonunda kısa bir konuşma yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa’nın kültür ve sanatın da başkenti olduğu vurgusu yaptı.
Başkan Harmancı, LBT ekibine yeni katılanların heyecanını gördüklerini, sinerjisi ve enerjisi ile harika bir oyun izlediklerini belirterek, Lefkoşa’da kültür ve sanat alanındaki bu dinamizmin her daim süreceğini söyledi.
"Sanat bu şehirden asla eksik olmayacak" diyen Harmancı, bunun nedeninin de sanatın ve kültürün seyircisinin her daim var olması ve her zaman sahip çıkması olduğunu dile getirdi.

Oyun her çarşamba ve cuma sahnelenecek
LBT’nin yeni oyunu “Paraya Hayır” her çarşamba ve cuma akşamı saat 20.00’de Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Oyunun biletlerinin www.biletinial.com adresinden ve Belediye Tiyatrosu gişesinden mesai saatlerinde temin edilebileceği belirtildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473