banner564

Fark büyük

Larnaka ve Baf havaalanları sadece Ekim ayında bir milyon 98 bin; Ercan ise 323 bin yolcuya hizmet verdi

Fark büyük
banner598

    Güney Kıbrıs’taki havalimanlarından ekim ayında bir milyon 98 bin 252 yolcunun seyahat ettiği bildirildi.

   Hermes Airports’un yayınladığı verilere göre; Ekim ayındaki yolcu sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,4’lük artış gösterdi.
   Haberde, bu yılın Ocak-Ekim ayları arasında Güney Kıbrıs’taki havalimanlarından 8 milyon 126 bin 475 yolcunun seyahat ettiği ifade edildi.
   Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgiye göre; Ekim ayında Ercan gelen yolcu sayısı 169 bin 961, giden yolcu sayısı ise 153 bin 951 oldu. Böylece Ekim ayı toplam yolcu sayısı 323 bin 912 oldu.
   Ocak-Ekim döneminde, yani yılın ilk 10 ayında ise Ercan havaalanı 2 milyon 482 bin yolcuya hizmet verdi.
   Yeni terminal binasının devreye girmesi sonrasında Ercan’a uçuşların artırılması hedefleniyor. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, ana hedefin yılda 10 milyon yolcu olduğunu belirtiyor. 

Bahreyn’le anlaşma

   Bu arada Güney Kıbrıs Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Yannis Karusos ile Bahreynli mevkidaşı Thamer Alkaabi arasında, hava taşımacılığı alanında devletlerarası anlaşma imzalandığı bildirildi.
   Haravgi gazetesi, Karusos’un imza töreninde yaptığı konuşmada, anlaşmanın iki ülke arasındaki hava bağlantısının iyileştirilmesini ve yolcu sayısının artırılmasını amaçladığını kaydederek, bu anlaşmayla, Arap ülkeleri ile Avrupa arasındaki bağlantının da kolaylaşacağını söylediğini yazdı.
   Haberde, imzalanan anlaşmayla Bahreyn’den tüm Avrupa ülkelerine, Güney Kıbrıs bağlantılı uçuşlar yapılabileceği ifade edildi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 1 yıl Önce

Mr İngiliz Muhibbi boş konusuyorsun boş senin ülkene 74 den beri objektif olmayan tek taraflı ambargolar vasıtasıyla zulme uğruyor adamlar magosadan ercandan marastan pay istiyor sen de salak gibi önünü arkasını düşünmeden verelim ayagindasin sen git de vatanında genel greve giden yuzbinlere bak

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 1 yıl Önce

Larnaka ve Baf Hava alanlarına gelen Yolcuların Çoğu Ülkeye Döviz getiren Avrupalı TURİST’lerdir
KKTC’ye gelen Yolcu Çoğunluğu ise Avrupalı TURİST değil de işçi, sözde Turist, tedaviye gidenler ve kalıcı sözde öğrenci veya Güneye geçebilmek için gelen Afrikalılar’dir !!

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474