banner564

 “Peter ve Kurt” isimli senfonik masal Girne’de sahnelendi

Çocuklara müzik aşılandı 

 “Peter ve Kurt” isimli senfonik masal Girne’de sahnelendi
banner598

 Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen eğitim konserlerinin ikincisi dün Girne’deki ortaokul birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine yönelik Girne Amerikan Üniversitesi Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, çocukların müzik eğitiminde önemli bir eser olarak kabul edilen, Sergei Prokofiev’in “Peter ve Kurt” isimli senfonik masalı dün Oğuz Veli Ortaokulu, Esentepe Ortaokulu, 19 Mayıs TMK, Anafartalar Lisesi ve Lapta Yavuzlar Lisesi’nden gelen öğrenciler için sahnelendi.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), bu sezon misyonunu genişleterek genç kuşaklara yönelik düzenlenen eğitim konserleriyle klasik müzik eğitimine katkı yaparak, yeni yeteneklerin de ayrıca keşfedilmesini hedefliyor.
Toplam 3 bin ortaokul öğrencisinin katılımı hedeflenen eğitim konserleri 4 günlük bir program çerçevesinde olup, ilk konser  önceki gün, İskele bölgesinde Erenköy Lisesi, Recep Tayyip Erdoğan Dipkarpaz Ortaokulu, Mehmetçik Ortaokulu ve Bekirpaşa Ortaokulu'ndan gelen öğrencilere yönelik sahnelenmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473