banner564

Veliler bilgilendirildi

İskele’de, “Sağlıklı Yarınlar İçin Farkındalık” adlı seminer düzenlendi

Veliler bilgilendirildi
banner598
İskele Belediyesi Yuvam Anakucağı Çocuk Bakım ve Eğitim Merkezi, “Sağlıklı Yarınlar İçin Farkındalık” adlı seminer düzenledi. İskele Belediyesi’nin katkıları ile Yuvam Anakucağı’nın organize ettiği, İskele ve beldelerinde yaşayan anne babalara yönelik düzenlenen seminer, Atatürk Kültür Merkezi’nde yer aldı. Semineri dalında uzman doktorlar yönetti.
Çocuk Hastalıkları ve Çocuk Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Kudret Çağlar, Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzm. Dr. Erdem Beyoğlu ile Beslenme Uzmanı Diyetisyen Mehmet Miralay’ın birlikte yönettiği seminere İskele Belediyesi As Başkanı Mahmut Yılmazoğulları, Meclis Üyeleri Sefa Kurukafa ve Seymen Yılmaz ile Yuvam Anakucağı Müdürü Nermin Çakırlı’nın yanı sıra anne ve babalar ile anne - baba olmaya aday çiftler katıldı.
İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan seminerde konuşan Doç. Dr. Kudret Çağlar, kış mevsimine girerken dikkatli olunması konusunda ebeveynleri uyardı. Özellikle öksürük, ishal ve kusmalarda ailenin yapabileceği pratik ve hayati bilgiler veren Çağlar, gereksiz ilaç kullanımının iç organlara hayati önemde zarar verdiğine dikkat çekti. Ebeveynlere çocuklarının ağız ve burun temizliklerini sık sık yapmalarını da tavsiye eden Kudret Çağlar, hastalıkların yayılmasını önlemede en etkili yolun öpüşmekten kaçınmak olduğunu söyledi. Doç. Dr. Kudret Çağlar ayrıca ellerin de bol bol sabunla yıkanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473